Digidexo.com

Hva Foods Har B12?

Hva Foods Har B12?


Vitamin B12 er et vannløselig vitamin, noe som betyr at den oppløses i vann. Vanligvis bruker kroppen hva det er behov for og fjerner resten av vannløselige vitaminer, men B12 er forskjellig. Kroppen kan lagre opp til et par år igjen av B12. Hvis du får nok fra maten du spiser, vil du ikke være mangelfull. Ifølge Mayo Clinic, B12 er viktig for en sunn nervesystemet, røde blodlegemer og DNA.

Egg

Du kan spise egg for å få B12. For å få nok B12, må du spise et par egg, eller spise en annen kilde til B12 i forbindelse med egg.

Kjøtt

Rødt kjøtt inneholder B12. Du vil også få jern når du spiser rødt kjøtt. Sørg for å spise magert, økologisk kjøtt for å unngå ekstra kolesterol, fett og forurensing.

Fjærkre

Det er også B12 hos fjørfe. Kylling er en alternativ kilde til B12 for de som ikke spiser rødt kjøtt. Det er flere måter å tilberede kylling, og du kan spise det et par ganger om dagen.

Skalldyr

Skalldyr er en annen kilde til B12. Hvis du ikke spiser kjøtt, men du spiser fisk, kan du enkelt få nok B12 fra skalldyr. Reker og hummer er typer skjell som gir B12.

Dairy

Du kan drikke melk eller spise yoghurt for å få B12. Å spise meieriprodukter er en måte for vegetarianere som inkluderer meieriprodukter i kostholdet for å få B12, ifølge MedlinePlus. Du trenger flere kopper om dagen for å dekke dine behov, så varierer det med yoghurt, melk og ost.

Forsterkede frokostblandinger

Spise befestet frokostblanding kan gi deg den B12 du trenger. Vitamin B12 er ofte lagt til korn, slik som kli frokostblanding med rosiner. Se på korn ingredienser og ernæring etiketten for å være sikker. For å få din daglige mengden av B12, kan du spise en kopp kli frokostblanding med rosiner pluss 1 kopp melk, ifølge Mayo Clinic.