Digidexo.com

Matvarer med testosteron

Svært få matvarer faktisk inneholder testosteron, som er et anabole steroid hormon som produseres av de mannlige kjønnskjertler. Lite er kjent om de langsiktige virkningene av eksternt inge testosteron, og som et steroid, regnes det som en form for doping av de fleste idrettsorganisasjoner. Men mange matvarer eksisterer som letter den naturlige økningen av testosteron i kroppen, og de som ønsker å øke deres testosteronnivå kan oppsøke dem ganske lett (eller omvendt, unngå dem hvis de søker å redusere deres testosteron).

Effekter

Effekten av testosteron er lik de oppleves av gutter midt oppe i ungdomsårene. Det kan omfatte økt libido, en dypere stemme, hårvekst og forbedret muskelmasse. Folk tar kunstig testosteron som et middel til å forbedre sin seksuelle ytelse, eller for å øke sin styrke og kroppsstørrelse for atletisk formål. I tillegg kan en mangel på testosteron øke risikoen for Alzheimers sykdom i noen pasienter.

Betraktninger

Ulempene med testosteron er også lik de oppvekst: særlig økt akne og irritasjon av huden. Menn har også klaget over økt bryststørrelse og uforklarlige typer vektøkning. Problemer med vannlating, gulfarging av hud, irritert tannkjøtt, og endringer i sexlysten er vanlige symptomer i tillegg. FDA har godkjent testosteron bruk for behandling av visse vilkår - som regel de som kroppens egen testosteron produksjon er utilstrekkelig, for eksempel mannlig hypogonadisme - men direkte bruk av testosteron utover det er ikke anbefalt. Det sier seg selv at idrettsutøvere funnet å ha store mengder testosteron i deres system risikerer å bli utestengt fra sin idrett for doping.

Typer

Den gode nyheten er at det finnes måter å øke testosteronnivået i kroppen din gjennom friske midler - særlig ulike former for mat. Mineralet sink har vist seg å stimulere testosteron produksjon i friske mennesker, som gjør rimelige mengder av vitamin A. Følgelig ønsker å se etter matvarer med en masse av sink i dem. Ikke overraskende mange av dem anses aphrodisiacs og har vært brukt i århundrer som romantiske stimulerende midler. Chief blant dem er rå østers, asparges og brokkoli: høy i sink og alle vist seg å forbedre testosteronnivå. Andre typer grønnsaker som kål, bønner og rosenkål utføre mye samme funksjon (dog uten den sexy rykte).

Typer

Andre matvarer som øker testosteron er de som ofte assosiert med fysisk helse. Magert kjøtt som fisk og fjærfe er høy i sink innhold, som er vilt kjøtt og magre stykker av okse. Lammekoteletter og svinekoteletter forbedre testosteronnivå også, spesielt når de ikke har mye fett innhold. Meieriprodukter fungerer godt også, spesielt melk, cottage cheese og yoghurt. Mange av disse matvarene er allerede knyttet til et sunt kosthold, som ikke bør gjøre det for vanskelig å bytte til dem hvis du ønsker å øke testosteron nivåer.

Advarsel

Matvarer som reduserer testosteronnivå er de som du generelt ønsker å unngå uansett hvis du er forfølge et sunt kosthold. Fet mat, fritert mat, eller mat med høyt sukker eller koffein over-stimulere binyrene, forlater dem ute av stand til å produsere testosteron. Alkohol og sigaretter også redusere energinivå og er ikke bidrar til testosteron stimulering. En god lege eller ernæringsfysiolog kan sette opp en god personlig plan for deg å spise riktig og nyte typer matvarer for å hjelpe dine testosteronnivå.