Digidexo.com

Vitamin C-mangel Symptomer

Vitamin C er en antioksidant som beskytter cellene mot frie radikaler. Vitamin C er også beskytter huden, det kardiovaskulære system og leddene. Det kan redusere sjansene for å utvikle kreft. I de fleste deler av verden, er vitamin C-mangel sjelden, men det kan føre til alvorlige bivirkninger når det skjer.

Immune System

Et svakt immunsystem --- som kan føre til dårlig sårtilheling og tilbakevendende luftveisinfeksjoner --- er en stor tegn på vitamin C-mangel.

Hematologisk

Vitamin C-mangel forårsaker blødende tannkjøtt, neseblod, hud misfarging forårsaket av blodkar sprekker og overdreven blødning når såret.

Annet

Utilstrekkelig inntak eller absorpsjon av vitamin C kan føre til problemer med skjoldbruskkjertelen og føre til for tidlig aldring. Andre symptomer er tretthet, tap av appetitt og muskelsmerter.

Toksisitet

Vitamin C-mangel kan øke giftigheten av enkelte giftstoff, narkotika og miljøgifter, på grunn av kroppens redusert evne til å bekjempe infeksjoner og inntrengere.

Skjørbuk

Langvarig Vitamin C-mangel fører til skjørbuk. Skjørbuk ble først dokumentert i 1700 i britiske sjømenn som manglet kilder til vitamin C. Symptomer på skjørbuk inkluderer svampete, lilla tannkjøtt, dårlig healing, lett blåmerker, indre blødninger, dysenteri og vanskeligheter med å absorbere jern som kan føre til anemi.