Digidexo.com

Effekt av B-vitaminer på hårvekst

Hvis det noen gang var noe slikt som en magisk hårvekst pille, ville det være en B-kompleks supplement. Av alle næringsstoffer, B-vitaminer har størst effekt på håret. Uten dem, er kroppen i stand til å syntetisere nye hår, og gamle håret er sannsynlig å falle ut.

B Complex:

I motsetning til vitamin A, C, D, E og K, er B-kompleks ikke en eneste vitamin, men snarere et team på åtte næringsstoffer som fungerer sammen.

Navn på B-vitaminer:

Dette laget omfatter tiamin, riboflavin, niacin, pantotensyre, pyridoksin, biotin, folinsyre, og kobalamin (B1, 2, 3, 5, 6, 7, 9 og 12 henholdsvis). Det finnes også andre mindre kjente B-vitaminer, slik som PABA, cholin og inositol.

Melanin Produksjon:

B-vitaminer gir essensielle næringsstoffer for forebygging av grått hår. Dyrestudier har vist rotter som mangler B-vitaminer vil vise tegn på for tidlig grå hår. En spesiell B-vitamin, Para-aminobenzosyre, gjenoppretter visstnok grå håret til sin opprinnelige farge.

Blodsirkulasjonen:

Kroppen bruker B-vitaminer, for eksempel folsyre og pantotensyre, å foreta nye blodceller. Dannelsen av nye blodceller er viktig å hårvekst fordi disse cellene sirkulere næringsstoffer til hårsekkene.

Protein Synthesis:

B-vitaminene er viktig for proteinsyntese, noe som er en viktig del av hårvekst. Når cellene formerer seg, må de B-vitaminer, for eksempel folsyre og cobalamin (vitamin B12) for å gjøre DNA. B-vitaminer også hjelpe i dannelsen av keratin, som er det viktigste protein i håret.