Digidexo.com

USDA matbehov

USDA matbehov


USDA mat pyramide har blitt et kulturelt ikon i amerikansk ernæring. USDA først utgitt kostanbefalinger i 1894 og det har jevnlig oppdatert dem gjennom flere tiår, som fremskritt i ernæringsvitenskap eller økninger i ulike helsetilstander har ført til bedre forståelse av de ernæringsmessige behovene til den menneskelige kroppen. Den nåværende pyramiden har seks kategorier av mat, med konkrete anbefalinger for å inkludere hver i en sunn diett.

Korn

Med det nye slagordet "Make Half Your Grains Whole," USDA har adressert en av de mest presserende helseproblemer overfor amerikanerne: spredning av enkle karbohydrater. Hele korn gir fiber, vitaminer og mineraler i kostholdet, og er avgjørende for god helse. USDA anbefaler minimum 3 oz. av hele korn daglig, gjør opp 60 til 65 prosent av din totale kalorier.

Grønnsaker

Når kombinert med frukt som en enkelt del av pyramiden, grønnsaker nå har en del av sine egne, og er videre inndelt i grønne bladgrønnsaker, oransje grønnsaker, bønner og belgfrukter, stivelse, og andre grønnsaker. En kombinasjon av disse typer av grønnsaker, totalt 2 1/2 per dag, er anbefalt.

Frukt

USDA anbefaler to kopper frukt om dagen fra en rekke frukt valg. Ferske eller frosne frukter er anbefalt over juice, som juice mangler fiber av hele frukter og er høyere i sukker innhold.

Melk og meieriprodukter

USDA baserer sine meieri mat anbefalinger om alder og kjønn. Svært små barn trenger to kopper om dagen, mens voksne og barn over en alder av ni trenger tre kopper om dagen. USDA anbefaler lav-fett eller fett-frie valg i denne kategorien mat, som inkluderer melk, ost, yoghurt og iskrem.

Kjøtt og bønner

Kjøttet og bønner gruppen omfatter alle kjøtt, fjærkre og fisk, samt egg, nøtter og frø. Magert kjøtt anbefales. Tørre bønner og erter er inkludert i både kjøtt og bønner gruppen og vegetabilske gruppen. Anbefalingene for kjøtt og bønner gruppen er basert på alder, kjønn og aktivitetsnivå. For en person som blir moderat trening, anbefalingene varierer fra 2 til 6 oz. daglig.

Oljer og Fett

Denne maten gruppen omfatter både animalsk og vegetabilsk fett. USDA anbefaler fisk, mutter og vegetabilske oljer fremfor fast fett som smør, smult og fett. Den anbefaler videre at ikke mer enn 20 til 35 prosent av det daglige kaloriene kommer fra fett og oljer.