Digidexo.com

Sammensetningen av Nutrient Agar

Sammensetningen av Nutrient Agar


Agar er et av en rekke forskjellige typer av geléaktige stoffer som brukes til koking, og er sannsynligvis den mest populære substans for laboratorieforsøk. I motsetning til andre ekte gelatin, agar kommer fra planter, og krever ikke at man ofrer et dyr. I tillegg er det den geléaktige medium av valget for nasjoner som er bedre posisjonert for å høste havet avlinger enn å dyrke korn-basert stivelse på land.

Søknader

For alle praktiske formål, er agar nesten utbyttbare med kollagen-basert gelatin brukes i matlaging. Agar kan stivne ved noe 90-104 grader Fahrenheit og smelter ikke før den når ca 185 grader. Dette gjør stoffet en ideell fortykningsmiddel for supper og andre retter varme nok til å vende andre tykningsmidler tilbake i en væske. Det har et bredt spekter av temperaturer, også gjør den ideell for bruk i laboratorier, siden mange laboratorier trenger å inkubere kulturene ved eller i nærheten av en vanlig gelatin smeltepunkt.

Agar Produksjon

Agar lever celleveggene i en rekke forskjellige typer av røde alger (tang) som vokser langs den asiatiske stillehavskysten og øyene rundt. Japanerne viser til agar som inneholder alger som Kanten. For å fjerne agar fra tang, produsenter makulere tare i strimler, la det fryse over natten og deretter la den tine i solen neste dag. Etter gjentatt frysing og tining, strimlene mister vanninnhold, slik at agar for å skille fra celleveggene. Etterpå blir strimlene kokte og agar flyter fri fra tare.

Egenskaper og struktur

Agar er et todelt substans bestående av agarose og agaropectin, noe som gjør det til en form for kolloidet. Colliods er hvilken som helst type av substans jevnt dispergert i en annen substans; eksempler omfatter røyk (faste stoffer dispergert i en gass), polystyren (gass dispergert i et fast stoff) og agar (en væske er dispergert i et fast stoff). Agarose, en fast lineær polymer, er faktisk den "geldannende" delen av agar gel og flytende agaropectin lå oppløst på innsiden av det ut som bobler i Styrofoam.

Næringsverdi

Agar egentlig ikke har noen næringsverdi, som sådan, først og fremst siden det er nesten ufordøyelig av de fleste organismer. Når det gjelder ernæring, fungerer agar mye som ren fiber ved at den går rett gjennom de fleste skapninger uten å legge noen vesentlig kaloriverdi. Det er dette veldig egenskapen som gjør agar så verdifull som en klinisk dyrking medium; bakterier, mugg og andre prøver kan leve på det, men de kan ikke spise den. FDA mat etiketten for dette stoffet leser sånn av flaskevann, oppføring agar som å ha null prosent fett, kolesterol, karbohydrater, protein, vitaminer og mineraler.