Digidexo.com

Hvordan reglue en tann til proteser

Hvordan reglue en tann til proteser


Miste eller bryte en tann fra protesene aldri skjer på et passende tidspunkt. Det kan være noe mer frustrerende enn å forberede seg for en dato eller en middag med en klient enn å finne en tann fra din protese løs eller ødelagt. Dette kan også skje når du ikke kan få til en tannlege fordi det skjer om natten eller i løpet av helgen. Ved hjelp av en protese reparasjonssett fungerer til du kan gjøre en avtale med tannlegen din.

Bruksanvisning

•  Les instruksjonene på reparasjonssettet som du har kjøpt. Bruk bare de elementene som finnes i reparasjonssettet. Bruk av andre typer lim, for eksempel en instant lim kan skade proteser, og hvis det svelges, være giftig.

Hold reparasjonssett på et hensiktsmessig sted. Hvis du reiser eller er ute av hjemmet ditt en god del, holde en kit i vesken eller kofferten din og en annen i ditt hjem medisinskapet. Du vil finne disse pakkene i detaljhandel apotek og tann forsyne butikkene.

•  Vask den tann som skal limes på plass med en oppløsning av varmt vann og protese renere. Fjern eventuell skitt eller vanskelige å fjerne partikler med en myk protese børste.

Sjekk tann som er løs eller har falt ut for å verifisere det er fortsatt brukbare. Pakkene kommer med reserve tenner. Dersom tannen er ubrukelig, legg den på et trygt sted i en container for å ta med deg til tannlegen. Velg en tann fra settet som er svært lik brukket tann.

Åpne reparasjonssett på et flatt underlag. Fjern limet som er i settet. Fjern øyet dropper i settet. Klem dråpetelleren lyspære og sett spissen i beholderen av limet. La pæren går og fjerne dråpetelleren fra beholderen av klebemidlet.

6. Plasser en dråpe av klebemidlet på sidene av tannen som skal settes inn i protesen. Skyv tann på plass. Åpne rør av harpiks og søke på tannen der det har blitt limt. La limet tørke i fem minutter. Skyll grundig under varmt vann.

Hint

  • Sjekk protesene på daglig basis for sprekker eller løse tenner.
  • Reparasjonssett må være giftfri og godkjent av US Food and Drug Administration. Planlegge en avtale med tannlegen din for tidligst mulig tid til å ha protesen fast permanent.