Digidexo.com

Hvordan lage en diett plan for en type 2 diabetiker

Hvordan lage en diett plan for en type 2 diabetiker


Personer som lider av type 2 diabetes trenger for å lage en diett plan for seg selv som fokuserer på å hjelpe dem kontrollere sin vekt. Dette er viktig i alle aldre, men spesielt for barn og personer over 50 lider av type 2 diabetes, som de er enten mer sårbare for virkningene av glukose variasjoner eller til andre helseproblemer relatert til sukker ubalanse.

Bruksanvisning

•  Reduser karbohydrat inntaket til ikke mer enn 40 prosent av din totale daglige kalorier. Karbohydrater forbrukes i en diabetiker diett bør komme fra hele korn i stedet for raffinerte karbohydrater (hvitt mel, sukker), og skal deles likt utover dagen, i stedet konsumert ved et enkelt måltid.

Regn ut hvor mange kalorier du trenger å kutte fra kostholdet ditt for å gå ned i vekt (eller opprettholde din nåværende en, hvis det er aktuelt). Dette kan gjøres ved å telle 12 kalorier for hver kilo kroppsvekt. For eksempel bør en 150-lb kvinne spise ca 1800 kalorier for å gå ned i vekt. Ettersom vekten kommer av, bør mengden av kalorier justeres tilsvarende.

Lag en diett plan som gjør det mulig for flere små måltider i løpet av dagen. Dette betyr å spise minst tre hovedretter pluss to eller tre snacks, med mellomrom på ikke mer enn 3 timer. Selv om dette er viktig for alle diabetikere mennesker (for å holde blodsukkeret stabilt), er det spesielt viktig for folk som lider av type 2 diabetes, som å spise ofte reduserer appetitten, regulerer krav til høy-fett, høyt sukker matvarer og aktiverer metabolismen å brenne kalorier og fett raskere.

Konsulter American Diabetes Association nettside for tips om hvordan du kan lage en plan som tilpasser seg dine spesielle mål og dagens situasjon (se Ressurser nedenfor). ADA kan hjelpe deg med å tilpasse din diett plan for mer effektiv vekttap, herunder gi tips om hvordan trening påvirker kostholdet ditt, hvordan du endrer oppskrifter og raske tips for daglig vekttap.

Øk forbruket av friske, ikke-mettet fett, slik som de som finnes i avokado, olivenolje og nøtter. Dette er spesielt viktig hvis du er å kutte ned på mengden karbohydrater i kosten, som den ekstra fett vil gi en følelse av metthet. Ekstra fiber kan også bidra til å gi deg mer energi og kontroll sult og cravings.

Hint

  • Konto for å spise ute, men husk at den beste måten å gå ned i vekt og holde til din diett plan er å konsumere hjemmelagde måltider minst 70 prosent av tiden. Restaurant mat kan være en del av en sunn spising plan for en type 2 diabetiker, men bør vurderes nøye, da retter er ofte høy i fett og lagt smakstilsetninger som gir ekstra kalorier, karbohydrater og fett.