Digidexo.com

Minocycline for Acne Treatment

Akne er forårsaket av overaktiv talgkjertler som produserer overflødig olje, clogging porene med døde hudceller, og gir et gunstig miljø for bakterier. Minocycline er en av flere muntlige tetracyklin antibiotika effektive ved behandling av akne. Finnes i flere merkenavn og generiske versjoner, dreper det de Propionibacterium acnes (P. acnes) bakterier.

Formål

Minocycline er foreskrevet for pasienter med kronisk vedvarende og alvorlig akne som ikke har respondert effektivt til andre metoder. Den er godkjent for å behandle nodulær akne, som innebærer store, smertefulle, solide lesjoner under huden overflaten; og for cystisk akne, noe som fører til dype, smertefulle, pus-fylt lesjoner som kan forlate arr. En bestemt merke, Solodyn, er også godkjent for å behandle moderat akne.

Funksjon

Som alle antibiotika, eliminerer minocycline bakterier og hindrer ytterligere bakterievekst, men tetracykliner har en annen fordel i forhold til akne - redusere betennelse. Selv når kviser fortsatt forekomme, er rødhet, hevelse og smerte minsket. Minocycline behandling er mest effektiv når pasienten fortsetter å bruke en aktuell retinoid eller benzoylperoksid krem ​​også.

Betraktninger

Leger foretrekker å forskrive antibiotika acne behandling for så kort tid som mulig, fordi acne bakterier blir resistente mot medisinen. Ifølge en 2009 artikkel i Dermatology Times, har akne bakterier resistens mot antibiotika vært økende raskt siden 1970-tallet. Minocycline har opprettholdt den beste effektivitet i løpet av denne tiden, mens erytromycin ikke lenger virker mot akne bakterier i USA

Side Effects

Minocycline kan forårsake en rekke bivirkninger, men de fleste forsvinner raskt. Disse inkluderer diaré, problemer med å svelge, svimmelhet, tretthet, feber, hodepine, dårlig fordøyelse, manglende appetitt, kvalme og brekninger, utslett, rødhet i huden, og huden reaksjon på sollys. Tar minocycline i mange måneder kan føre til misfarging av huden som ser ut som blåmerker, som til slutt fades bort etter minocycline bruk er avviklet. En sjelden alvorlige bivirkningen er utvikling av lupus, som forekommer i omtrent 1 av 10.000 mennesker, i henhold til American College of Dermatology Osteopathic.

Andre bruksområder

Sammen med akne, er minocycline brukt mot andre infeksjoner inkludert klamydia, gonoré, Lyme sykdom, urinveisinfeksjoner, og smertefulle, hovne ledd, som ved revmatoid artritt. Det er også effektiv ved behandling av rosacea, en kronisk ansikts utslett som skaper rødhet og humper.