Digidexo.com

God Protein mat kilder som øker metabolismen

Matvarer som har et høyt proteininnhold kan bidra til å forbedre din nåværende metabolic rate, slik at du vil brenne kalorier mer effektivt. Hvis stoffskiftet er ute av form på grunn av vanskjøtsel eller dårlig matvaner, kan du begynne å konsumere gode kilder til høy-protein matvarer for å bøte på problemet. Det er nok av høy-protein mat kilder å velge mellom, slik at du enkelt kan diversifisere din protein inntak.

Hvorfor Proteiner er bra for deg

Matvarer med høyt proteininnhold har viktige aminosyrer som kroppen din trenger for sunn vekst; protein påvirker veksten av dine organer, hud, hår, negler og muskler. Å få riktig mengde protein kan forbedre din generelle helse, men et fravær av nødvendige proteiner eller et overskudd av proteiner kan ha uheldige effekter på kroppen din. Når du spiser for mange proteiner, kan du samle ketoner i systemet, og dermed tvinger leveren og nyrene til å jobbe overtid for å filtrere systemet.

Du vil ønske å integrere minst en høy-protein mat kilde til hvert måltid av dagen, så vel som alle snacks du forbruker. Ved å integrere en god proteinkilde til hvert måltid, vil du være i stand til å møte kravene til kroppen din, og energinivået vil øke vesentlig. I tillegg, fordi det tar langt mer kalorier å fordøye høy-protein mat, du kommer til å bruke 25 prosent mer energi bare for å brenne opp maten du spiser.

Hvor mye du skal Konsumere

Ifølge styret i Mat og ernæring fra Institute of Medicine, skal barnet ha et proteininntak som tilsvarer fem prosent til 30 prosent av deres totale kaloriinntak. Voksen bør ha 35 prosent av deres kaloriinntak som består av proteiner. Proteiner kan være avledet fra en rekke naturlige matvarer, og noen utøvere velger proteintilskudd for ekstra energi når styrketrening. Du må bestemme nødvendig kaloriinntak for å finne antall gram protein du trenger.

Bruk en kalorikalkulator for å finne ut riktig kaloriinntak for noen på din alder, høyde og vekt. Multipliser kaloriinntaket med 0,35 for å få prosentandel av kalorier som du forbruker som bør bestå av proteiner. Når du har total din, dele det med fire fordi hvert gram protein tilsvarer fire kalorier. For eksempel, hvis du finner ut at du trenger å konsumere 2000 kalorier om dagen, 35 prosent av kaloriinntaket tilsvarer 700 kalorier. Totalen, 700, delt på 4, tilsvarer 175 gram protein du bør spise hver dag for å oppnå optimal helse.

Beans

Bønner i alle varianter er en fantastisk kilde til protein; fava bønner inneholder bare mer enn åtte gram naturlige proteiner for hver kopp fortært; kidneybønner, enten kokt eller rå, har 3,67 gram protein per kopp; ferske limabønner, når rå, har 10,67 gram protein per kopp, og en kopp rå mungbønner inneholder 3,13 gram protein per kopp. Bønner er også en utmerket matkilde fordi de er lave i kalori-innhold, er vitamin beriket, er fettfritt, og er en stor kilde til fiber, også. Spise minst en porsjon bønner om dagen vil øke protein inntak og vil ytterligere forbedre helsen.

Frø og nøtter

Vil du ha en snack som er super høy på protein? Starte forbruker frø og nøtter i stedet for søtsaker. For eksempel, en enkelt kopp hele mandler har 30,4 gram protein; en kopp hele cashewnøtter inneholder 20,16 gram proteiner; og en kopp hakkede valnøtter har mer enn 29 gram protein per servering. Flaxseeds tilby deg 30,22 gram protein per kopp, og solsikkefrø har 32,79 gram protein for hver kopp fortært. Du kan legge til nøtter og frø til en rekke matvarer for ekstra smak og for enkelt å øke proteinverdier.

Kjøtt og andre protein Alternatives

Selvfølgelig egg er en populær proteinkilde. Egg når enten kryptert eller hardkokt tilbyr de mest protein; eggerøre har 24,40 gram protein per kopp, og hardkokte egg har 6,29 gram protein per egg. Tre gram av stekt svinekjøtt vil forsyne deg med 21,5 gram protein, og fisk som hyse og karpe er også lastet med protein. En enkelt filet av hyse har mer enn 36 gram protein per servering, og en filet av karpe har mer enn 38 gram nødvendige proteiner. Det er nok av høy-protein mat for deg å konsumere for å diversifisere din diett og å få alle de protein du trenger for å øke stoffskiftet raskt.