Digidexo.com

Hvordan stoppe økende vekt med Age

Hvordan stoppe økende vekt med Age


Økende vekt på hver bursdag synes å være et tegn på å bli eldre. Forskning har vist at det ikke trenger å være. Et par enkle endringer i livsstil kan hjelpe. Opprettholde en sunn vekt som du blir eldre kan hjelpe med andre aldrende bekymringer, for eksempel hjertesykdommer og diabetes.

Hvordan stoppe økende vekt med Age

•  Spis mindre som du alder. Stoffskiftet bremser som du alder. Du er ikke lenger i stand til å spise det samme som du gjorde da du 18. kutte det daglige kaloriinntaket med fem til ti prosent hvert par årene.

Konsumere sunnere mat. Mye av vektøkning som du alder kommer fra forbruk av høyt fett bearbeidet mat. Du bør spise sunnere hele matvarer som fisk, fjærkre, eggehviter og lignende. Hold deg unna sukker og brød.

Øvelse på jevnlig basis. Amerikanerne blir mindre aktive når de blir eldre, spesielt kvinner. Hvis du ikke har et regelmessig treningsprogram, er det aldri for sent å begynne. Selv bare vandre rundt blokken et par ganger er en start.

Ha realistiske forventninger. Når vi blir eldre, er det vanskeligere å gå ned i vekt. Du må trene mer å tape like mye vekt som du gjorde da du var yngre.

Gjør styrketrening. Den aldrende kroppen mister cellestrukturen, noe som betyr at du forbrenner færre kalorier. Styrketrening vil hjelpe deg gjenoppbygge celler, slik at du kan deretter brenne flere kalorier. Bruk lette vekter med flere reps.

Øk fiber inntaket. Holde regelmessig vil bidra til å stoppe vektøkning. Styrking fibernivåer er gunstig som vi alder. Dette kan komme fra korn eller kli muffins.

Hold deg aktiv og spise riktig. Aldring er uunngåelig. Finne en vanlig tidsplan for trening og sunne matvaner vil gagne deg på flere måter enn å holde overvekt av.

Hint

  • Bli med en øvelse gruppe eller finne en treningsøkt partner. Det er lettere å holde motivasjonen oppe med en øvelse rutine i en gruppe.
  • Ta kontakt med din primære helsepersonell før du starter et treningsprogram. De vil kunne gi deg forslag og mål å arbeide for en sunn vekt.