Digidexo.com

Bivirkninger av Chicken Pox hos eldre voksne

Bivirkninger av Chicken Pox hos eldre voksne


Selv om vannkopper er en vanlig og mest plagsomme sykdom hos barn, er det sjelden og mer alvorlig hos voksne. Selv om en vaksine har vært allment tilgjengelig i mer enn et tiår, voksne som ikke er vaksinert og kommer i kontakt med sykdommen er i stor fare for komplikasjoner, ifølge eMedTV.com.

Fakta

Vannkopper er en smittsom sykdom som er en del av herpes familien. En vaksine innført i 1995 har i stor grad dempet antall tilfeller av vannkopper, melder eMedTV.com, men viruset er fortsatt overføres gjennom direkte kontakt --- kysse, berøre hender, dele en kopp --- med en infisert person eller luftbåren kontakt, for eksempel fra nyser og hoster.

Onset

Vannkopper inkubasjon tar 14 til 16 dager fra det tidspunktet den lidende kommer i kontakt med en smittet person. I de to første dagene av inkubasjonstiden, kan du feil vannkopper for forkjølelse eller influensa, som sin debut omfatter en eller to dager med feber, tretthet og frysninger. Feber og frysninger avta etter hvert som kroppen begynner å oppleve blemme utbrudd etter dag 3 eller 4.

Identifikasjon

Vannkopper manifesterer som smertefullt, kløe, brennende blemmer som vises i hele kroppen, ansiktet og hodebunnen, i snitt 250 til 500 blemmer som skorpe over med en skorpe, melder eMedTV.com. Vabler er utrolig kløende og kan vises i tre separate utbrudd i løpet av sykdommen. På grunn av deres hovne størrelse, kan blemmer være smertefullt, spesielt på sensitive områder av kroppen som nakke og mindre kjøttfulle deler som ankler og albuer.

Fysiske effekter

Ifølge eMedTV.com, voksne som får vannkopper er langt mer sannsynlig å bli innlagt på sykehus eller dø av sykdommen. En av to bakterieinfeksjoner relatert til sykdommen --- Staphylococcus aureus og Streptococcus pyogenes --- kan forårsake lungebetennelse, ben og leddinfeksjoner, toksisk sjokksyndrom eller encefalitt. I disse tilfellene er antibiotika foreskrevet.

Helvetesild

Når vannkopper har gått sin gang, er det fortsatt sovende i systemet ditt. Sykdommen kan reaktiveres og slå inn helvetesild, en smertefull blemme-ridd utslett, sier MedlinePlus.com. Det er ukjent hvorfor helvetesild vises i noen voksne --- utsatte gruppene omfatter voksne over 60 år som opplevde vannkopper før fylte 1. Fordi det er svært smertefullt, er helvetesild pasienter ofte foreskrevet reseptbelagte smertestillende medikamenter for å lindre hovne blemmer og kløende utslett.

Behandling og forebygging

Calamine lotion og havremel bad kan roe de fysiske effektene av blemmer. Antihistaminer kan lindre kløe og smertestillende hjelpe hvis blemmer er hovne eller ødelagt. Uvaksinerte voksne kan redusere sin risiko ved ofte å vaske hendene, ved hjelp av anti-bakterielle hvitvasking produkter og unngå folk som viser tegn på sykdommen.