Digidexo.com

Typer bakterier som finnes i såret kulturer

Typer bakterier som finnes i såret kulturer


Et sår kultur er utviklet for å bidra til å identifisere hvis du lider av en infeksjon, og den typen bakterier som forårsaker infeksjonen. Sår kulturer kan også pålegges å hjelpe din lege avgjøre om behandlingsmetoder hjelper bekjempe infeksjonen, eller for å hjelpe legen administrere flere behandlinger. Det finnes ulike typer bakterier som kan være ansvarlig for utvikling av en infeksjon.

Staphylococcus Aureus

Staphylococcus aureus er en type av bakterier med nesten 30 forskjellige arter. Normalt staph lever på huden din i områder som inkluderer din nese, munn og genital regionen. Men hvis huden din skulle bli punktert, kan staph bakterier potensielt inn i blodet gjennom såret. Som resultat, kan du utvikle en alvorlig staph infeksjon eller meticillinresistente Staphylococcus aureus (MRSA). Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, kan MRSA utvikle andre sykdommer som lungebetennelse og også føre til døden.

Gruppe A-streptokokker

Streptokokker bakterier er ofte funnet på huden din og ned i halsen. Strep er ansvarlig for å forårsake strep hals. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, i noen tilfeller strep infeksjoner kan være "livstruende". Strep bakterier som kommer i kontakt med sår kan føre til alvorlige helsemessige komplikasjoner som omfatter av toksisk sjokksyndrom (blodtrykk tap og organsvikt) og nekrotiserende fasciitt (vev, hud og muskel død).

Enterobacter Infeksjoner

Enterobacter infeksjoner er ofte funnet i sykehus innstillinger. I noen tilfeller kan en infeksjon skyldes kirurgiske sår. Enterobacter er ofte vanskelig å behandle på grunn av sin resistens overfor mange former for antibiotika. Enterobacter bakterier også inneholde endotoksiner, som er giftige stoffer som kan føre til alvorlige helsemessige komplikasjoner. Sepsis og død kan resultere fra en Enterobacter infeksjon.