Digidexo.com

Informasjon om en Pet Scan

En PET-scan, også kjent som en positronemisjonstomografi skanning, kan anvendes av leger for å bestemme sykdom, graden av sykdommen, og hvor kroppen reagerer på behandling. Prosedyren er noen ganger referert til som en nukleærmedisin skanne.

Forberedelse

Vanligvis må en pasient ikke spise eller drikke noe i minst seks timer før testen. Alle metallgjenstander må fjernes før iført sykehusklær, inkludert smykker og underwire BH.

Process

Etter å ha mottatt en injeksjon av radioaktivt materiale, legger pasienten på et bord som glir inn i PET scan maskinen. Maskinen tar da tre-dimensjonale bilder, som deretter overføres til en datamaskin for en lege.

Formål

Den PET scan utføres av forskjellige grunner, men kan brukes til å kontrollere hjernefunksjon, diagnostisere helseproblemer, inkludert kreft, hjerteproblemer og hjernesykdommer, inkludert Alzheimers sykdom, eller se etter blodstrømmen til hjertet.

Risiko

Risikoen forbundet med en PET scan anses minimal. Selv stråling blir injisert inn i blodårene, oppløses det raskt fra kroppen. Kvinner som er gravide er på et høyere risiko, så vel som de som har en reaksjon på den radioaktive substans.

Unikhet

En PET scan varierer fra andre bildediagnostikk verktøy som en MR eller CT-skanning fordi en PET scan kan vise hvordan organer og vev fungerer.