Digidexo.com

Avansert alkoholisk leversykdom

Alkoholisk leversykdom er forårsaket av lengre perioder brukt overdrevent drikking. Din risiko for å utvikle sykdommen øker med hvor lenge du har drukket og de mengder alkohol at du har konsumert.

Prevalens

Ifølge MedlinePlus.com, er kvinner oftere rammet enn menn, og sykdommen ikke forekommer i alle stordrikkere.

Risikofaktor for utvikling av sykdommen

En risikofaktor som også bidrar til utviklingen av alkoholisk leversykdom er en samtidig infeksjon med enten hepatitt C eller hepatitt B. I henhold til USC Department of Surgery, en stor andel av pasienter med fremskreden alkoholisk leversykdom har også hepatitt C eller hepatitt B.

Symptomer

Symptomer på alkoholisk leversykdom ofte ikke frem før sykdommen har kommet og inkluderer feber, tretthet, magesmerter, mage ømhet, ascites (væskeansamling i buken), forvirring, redusert appetitt, vektøkning og gulsott (gulfarging av hud og øyne).

Alvorlige symptomer

Andre symptomer som dukker opp som din leveren blir stadig skadet omfatter uro, humørsvingninger, blodig avføring, gynekomasti (brystutvikling hos menn), forvirring, hallusinasjoner, svekket hukommelse, svekket dømmekraft, blekhet og rask hjerterytme.

Behandling

Det viktigste aspekt ved behandlingen er at pasienten må slutte å drikke. På dette avansert stadium, avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen din, kan du kreve en levertransplantasjon.