Digidexo.com

Mat Calorie beregningsmetode

Estimere antall kalorier i måltidet er ganske enkelt når du har tilgang til de ernæringsmessige fakta for hver ingrediens. Bare bestemme hvor mange porsjoner, basert på matens oppført servering størrelse, inneholder måltidet del og multipliserer det tallet med det børsnoterte mengde kalorier. Round resultatet til nærmeste hundre, deretter gå til neste ingrediens og utføre den samme beregningen. Med hver påfølgende ingrediens, legger avrundet resultat til løpe totalt og overvurdere, ikke undervurdere.

Visning g porsjonsstørrelsen

Servering størrelse ikke nødvendigvis like stor del størrelsen. Servering størrelse er et begrep som brukes på ernæringsmessige etiketter for å hjelpe kvantifisere kaloriinnholdet. Del størrelsen er den faktiske mengden mat du spiser. Porsjonsstørrelsen kan estimeres for hånd. Knyttneve tilnærmet en kopp, håndflaten 3 oz., Tommelen tips er 1 ts., Er en hel tommel ca 1 oz.

Forenkling med mat grupper

De syv store matvaregrupper er frukt, grønnsaker, korn, nøtter og frø, bønner og belgfrukter, melkeprodukter og kjøtt. Mange av matvarer i hver gruppe faller inn under samme kategori av mat type og tetthet. Selvfølgelig er dette ikke en fast regel, men det presenterer en rimelig pålitelig måte å sortere ut og få en viss idé om kalori-innhold basert på gruppe heller enn å prøve å huske kalori spesifikasjoner for et bredt spekter av spesifikke matvarer hvis du don 't har umiddelbar tilgang til ernæringsmessige fakta.

Kalorier og mat type

Karbohydrater, proteiner, fett, fiber og vann anses makronæringsstoffer. Kroppen krever makronæringsstoffer i store mengder. Vanligvis er en mat vil gi en blanding av forskjellige makronæringsstoffer, men det vil være dominerende i en eller to matvarer. Det er derfor mat er ofte referert til som protein, fett, karbohydrater eller fiber rik. Mat type er bestemt av makronæringsstoff maten er mest tallrike. For eksempel, kjøtt, nøtter og egg anses proteiner. Ost, smør og oljer anses fett. Frukt, grønnsaker og korn anses karbohydrater. Bare det å vite hva slags mat du spiser og makronæringsstoffer den har å tilby finner du generell informasjon om sin kaloriinnholdet. Proteiner og karbohydrater hver inneholder 4 kalorier per gram som næringsstoff. Fett inneholder 9 kalorier per gram, inneholder alkohol 7 kalorier per gram, og fiber og vann hver har 0.

Mat Tetthet

Food densitet er basert på den kalori potensialet av en mat i forhold til sin vekt. Den er beregnet ved å dividere totalt antall kalorier i en food servering av vekten av det servering i gram. Lav tetthet mat faller mellom 0 og 1,5, moderat tett mat er mellom 1,5 og 3 og høy tetthet matvarer har et resultat større 3. Den nedre en mat tetthet, jo færre kalorier det gir i forhold til sin vekt. De fleste friske frukter og grønnsaker faller i lav tetthet kategorien. De fleste kjøtt faller i høy tetthet kategori. Gjøre deg kjent med tettheten rangeringen av ulike matvarer gir deg et annet verktøy for å estimere kaloriinnholdet på synet.

Matlaging

Matlaging er en annen viktig faktor å vurdere når estimering kalorier. Bearbeidet mat, med sine tilsetningsstoffer i mat, generelt har mer kalorier enn sammenlignbare størrelser av fersk mat. Steking et næringsmiddel legger et stort antall kalorier på grunn av den fettrike olje; mens koking eller damping en mat legger ingen kalorier, fordi vannet er kalorifritt. Vurdere de enkelte ingrediensene i maten. Tenk ikke bare pizza, for eksempel. Tenk brød, ost, tomater ... bryte det ned.