Digidexo.com

Problemer med gass-permeable kontaktlinser

Gass-permeable linser er også kjent som stive gasspermeable kontaktlinser, eller RGP-linser. Selv om ikke så populær som myke kontaktlinser, de er slitt og selv foretrukket av wearers. Siden de er mindre enn myke kontaktlinser, de passer sikrere på øyet, og gir noen mennesker med forbedret syn. Til tross for sine fordeler, men det er flere vanlige problemer forbundet med denne typen av linser.

Justering Periode

En fordel med myke kontaktlinser er at de er vanligvis behagelig for brukere med en gang og ikke krever en justering periode. Fordi de er laget av hardere materialer, for eksempel silikon, gass-permeabel (GP) kontaktlinser krever en tilpasningsperiode og vanlig slitasje for å bli og forbli komfortabelt.

Vision Distortion

Noen GP kontaktlinsebrukere opplever midlertidig visjon forvrengning når de fjerner sine objektiver, selv når de er iført vanlige briller. Dette kan resultere i å måtte bære GP objektiver som eneste kilde for synskorreksjon, som kan være en urealistisk eller uønsket løsning for noen mennesker.

Lens Shifting

Siden de er mindre enn myke kontaktlinser, GP-objektiver er mer utsatt for skiftende eller skli ut av plass under bruk. Holde linsene rene og hydrert er en god måte å unngå dette problemet.