Digidexo.com

Hva er fordelene av sitrusfrukter?

Hva er fordelene av sitrusfrukter?


Sitrusfrukter, samt deres juice, inneholder mange viktige vitaminer og mineraler, inkludert: vitamin C, D og B6, kalsium, fosfor, kalium, niacin og pantotensyre. Disse frukt, som appelsiner, mandariner, grapefrukt og sitroner, er en viktig del av et sunt kosthold.

Forebygging av hjerte-og karsykdommer

Forbruker sitrusfrukter og samtidig opprettholde en diett lav på mettet fett og kolesterol kan bidra til å forhindre utbruddet av hjertesykdom. Sitrusfrukter, fordi de er høy i vitamin C, kan bidra til å forhindre dannelsen av oksidert LDL, eller dårlig kolesterol.

Friske bein, sener og muskler

Vitamin C hjelpemidler i dannelsen av kollagen, som er en viktig del av bindevev i kroppen. Syntesen av kollagen til slutt vil låne til sterkere sener, leddbånd og muskler. Fordi sitrusfrukter er også høy i kalsium og vitamin D, bidrar de til beinhelse også.

Eye Health

På grunn av sin anti-oksiderende effekt på linsen i øyet, vitamin C, som finnes i sitrusfrukter, bidrar til å hindre dannelse av grå stær. Andre antioksidanter som finnes i sitrusfrukter også bidra til å fjerne frie radikaler som ellers kan skade netthinnen.

Bedre humør og kognitiv funksjon

Sitrus matvarer er høy i folat, en viktig del av serotonin produksjonen. Høyere nivåer av serotonin fører til bedre humør, økt lykke og mer energi. Vitamin C og et næringsrike diett har også vist seg å øke kognitiv funksjon hos eldre.

Bedre Skin

Sitrusfrukter inneholder fytokjemikalier som fungerer som antioksidanter. Disse antioksidanter fjerne frie radikaler som skader hudcellene og forårsake tegn på aldring. Muligheten av vitamin C for å produsere kollagen også fordeler huden.