Digidexo.com

Forskjellen i Tuna and Light Albacore

Forskjellen i Tuna and Light Albacore


Albacore (også kalt longfin, ahi palanacan og Tombo ahi) er en type tunfisk. Tuna merket "light tunfisk" kan være gule fin, skipjack eller makrellstørje. Selv mindre albacore er faktisk hvitaktig-rosa og større albacore er dyp rosa, er albacore den eneste tunfisk som er hermetisert som "hvitt kjøtt" i USA. Albacore kommer hermetisert som enten "solid" eller "hvit", forskjellen er at den "hvite" albacore er du delvis og "solid" er ett lag med fisk deler kuttet for å passe den kan.

Flavor

Albacore har ikke så mye smak som annet tunfisk, mens "light" tunfisk har mer av en "fishy" smak og lukt. Imidlertid er albacore bra for salater og smørbrød, pastaretter og som en erstatning for kylling. Lys tunfisk brukes mer for gryteretter og tillegg til retter som makaroni og ost.

Fasthet

Raw albacore har en litt fastere tekstur enn "light" tunfisk og enda mer så etter koking.

Expense

Albacore er dyrere enn de fleste andre tunfisk funnet i supermarkedet, men mindre enn importert, premium tunfisk.

Mercury

Den store albacore brukes i US hermetisert tunfisk fanget av den asiatiske kysten av Kina, Indonesia og Thailand er høyere i miljøgiften kvikksølv enn mindre tunfisk fanget langs Stillehavskysten i Canada og USA Albacore kan ha opp til tre ganger nivåene av kvikksølv enn tunfisk i "light" hermetisert tunfisk. Siden kvikksølv skader hjernens utvikling, råder Environmental Defense Fund at barn opp til 6 ikke bør spise mer enn ett måltid av albacore tunfisk i en måned; barn i alderen 6 til 12 bør spise mer enn to måltider av albacore tunfisk i måneden; kvinner som er gravide eller i fruktbar alder bør begrense deres albacore inntak. På den annen side, kan små barn spise "light" hermetisert tunfisk tre ganger per måned, mens voksne og eldre barn kan trygt spise "light" tunfisk som helst.

Fat

Albacore fettinnhold avhenger av årstid, vanntemperatur, hvor den er fanget og størrelsen på fisken. Yngre albacore har en høyere fettinnhold enn sine eldre kolleger. Bluefin, skipjack og yellowfin i "light" tunfisk har 1 gram fett i en 3-unse servering mens albacore i olje har 3 gram per to-unse servering.

Omega 3

Albacore er høyere i omega-3 (et fett bra for sunt hjerte, reduksjon høyt blodtrykk, reduserer risikoen for kreft, lupus, leddgikt og andre medisinske tilstander) enn andre tunfisk inkludert lys tunfisk. Seks gram av albacore hermetisert i vann har en total på 1,35 gram omega-3 fett; hvor seks gram av lys tunfisk på boks i vann har 0,46 gram. Hermetisert i olje, seks gram av lys tunfisk har 0,34 gram omega-3 i forhold til gourmet albacore hermetisert i olivenolje som har 8,1 gram omega-3 (når oljen er også brukt).

US Forbruk

Chunk lys tunfisk (inkludert både pakket-i-olje og pakket-i-vann) står for 75 prosent til 80 prosent av amerikanske forbruket av hermetisert tunfisk, mens Albacore står for de resterende 20 til 25 prosent.