Digidexo.com

Pneumokokkvaksinasjonen Retningslinjer

Pneumococcus er en type bakterier som er utbredt i vårt miljø. Overføres via hoste og nysing, bakterier noen ganger ikke forårsaker sykdom, mens andre ganger kan føre til en rekke symptomer. Pneumococcus kan føre til pneumoni, bakteriemi (eller en systemisk bakteriell infeksjon), og meningitt. I mottakelige personer kan pneumokokkinfeksjon også føre til døden. Imidlertid kan pneumoccal vaksiner forebygge mange av disse infeksjoner. Les videre for å lære mer om pneumokokkvaksinasjonen retningslinjer.

Hvem?

Pneumokokk vaksine anbefales kun for bestemte grupper av mennesker. Vaksinen er sterkt anbefalt av Centers for Disease Control for barn under 2. Hvis et barn ikke mottok pneumokokk vaksinasjon før fylte to, så det anbefales at hun bli vaksinert etter alder 5. En pneumokokk skudd er også sterkt anbefalt for voksne over en alder av 65. Alle bør få sjansen om han har en kjent historie med autoimmun sykdom eller gjennomgår behandling som reduserer kroppens immunsystem, slik som kortikosteroider eller strålebehandling. Videre voksne i alderen 9-64 er sterkt oppfordret til å få dette vaksinasjon dersom de røyker eller har en historie med astma.
De med noen tidligere anafylaktiske reaksjoner på vaksinen eller dets komponenter bør ikke få skutt. De som er syke bør vente til de har gjenvunnet til å motta deres pneumokokk vaksinasjon.

Typer

Pneumokokk konjugatvaksine er produsert av Prevnar og kalles PCV7. Denne type vaksine anvendes for barn som er yngre enn 2. Vaksinen blir typisk innlemmet i hvert barns immuniseringsplan. For personer eldre enn 2, PNU-Immune og Pneumovax er vanligvis de vaksiner som brukes. PNU-Immune går ofte under navnet PPSV.

Doser

Barn som er yngre enn 2 har en fastsatt plan for pneumokokk vaksinasjon. Vanligvis får de doser på 2 måneder, 4 måneder, 6 måneder, og mellom 12 og 15 måneder. For barn eldre enn to som ikke fullfører serien av skudd, er anbefalingen en dose, med mindre barnet har en autoimmun sykdom eller gjennomgår behandling som påvirker immunsystemet. Deretter skal dosen ofte økt til to separate injeksjoner. Ifølge CDC kan PCV7 skutt gis til barn på samme tid som andre vaksiner, selv om noen eksperter, som Dr. Bob Sears av askdrsears.com, foreslår separering av vaksiner for optimal sikkerhet. For voksne, ikke mer enn én dose hvert 5. år er gjeldende retningslinje.