Digidexo.com

Hvordan behandle irritabel tarm syndrom

Hvordan behandle irritabel tarm syndrom


Behandling for irritabel tarm syndrom (IBS) krever livsstilsendringer, reduksjon i stress og endringer i matvaner. Noen IBS lider responderer bedre på behandling enn andre.

Hvordan behandle irritabel tarm syndrom

•  Unngå stress. Leger spekulerer i at følelsesmessige konflikter er den største enkeltstående utløser mekanisme for IBS.

Oppgave moderat (ikke iherdig) og regelmessig. En passe kroppen er mer tilbøyelige til å ha en passe kolon.

Monitor medisiner du tar. Aspirin, ibuprofen og selv vitamin C-tabletter kan irritere gastrointestinale slimhinner.

Endre ditt inntak av meieriprodukter. Melk og melkeprodukter kan forverre en irritabel tarm. Husk at meieriprodukter er en verdifull kilde til kalsium, og bør ikke bli eliminert fra kostholdet ditt. Mange IBS pasienter opplever at å spise yoghurt ikke bry sine tarmer. Hvis du er laktose-intolerant, snakk med legen din om å ta laktase tabletter.

Spis kostfiber. Velg hele korn brød og korn, frukt og de fleste grønnsaker. Fiber bidrar til å mildt distend tykktarmen, som synes å redusere colonic spasmer. Spiser nok fiber, slik at avføringen er myk, dannet og lett å passere uten å belaste.

Unngå avføringsmidler og over-the-counter high-fiber kosttilskudd. De kan forårsake oppblåsthet og økt irritabilitet.

Unngå store måltider. De forårsaker tarmen til å bli overdistended og hyperaktiv.

Drikk mindre eplejuice og druejuice hvis du har mye gass. Unngå gassdannende matvarer som bønner og cruciferous grønnsaker (kål, brokkoli, blomkål, reddiker, neper og rosenkål).

9. Unngå sjokolade, koffein, alkohol og sorbitol (en kunstig søtningsmiddel som finnes i enkelte dietetiske produkter), og begrense fettrike matvarer. Fett er en sterk stimulans av colonic sammentrekninger og ytterligere forverrer irritabilitet av tarmen.

Hint

  • Spør legen din om en resept på antidepressiva eller beroligende midler kan være riktig for deg. Noen ganger er livet blir for stressende, og du kan trenge medikamentell hjelp med kronisk angst.
  • Spør legen din om en antispasmotic eller antidiarrheal stoffet ville være passende for din tilstand.
  • Leger spekulerer i at IBS symptomer er ofte laget mer alvorlig av en kvinnes reproduktive hormoner. Hvis du lider med premenstruelt syndrom (PMS), behandle det kan redusere din IBS symptomer.
  • For mer informasjon om IBS, ringe International Foundation for funksjonelle gastrointestinale lidelser på (414) 964-1799.
  • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.