Digidexo.com

Fosfor og nyreskader

Fosfor og nyreskader


Nyrene kontrollere balansen av fosfor i kroppen din. For mye fosfor eller for lite fosfor kan være svært skadelig for kroppen din. Hvis nyrene ikke fungerer som de skal, kan balansen av fosfor bli forstyrret, forårsaker alle slags problemer i kroppen din.

For mye fosfor

Hvis du har for mye fosfor vil dette føre til at kroppen til å trekke kalsium fra skjelettet. Hvis dine bein ikke har nok kalsium vil de bli svake og bryte enkelt.

Langtidseffekter

Hvis tøyet av fosfor og kalsium finnes langsiktig, kan det føre til kalkavleiringer i blodårene og hjertet. Å ha kalkavleiringer i blodårene og hjerte regnes som en svært alvorlig tilstand.

Kalkavleiringer

For mye kalsium kan gjøre blodårene stiv og lite fleksibel, og dermed begrenser blodstrømmen til hjertet og til områder hvor blodet er nødvendig. Når dette skjer, kan det være i faresonen for hjerteinfarkt.

Behandling

I 2009, National Kidney Foundation USA gitt retningslinjer om fosfor og skjelettsykdommer. Disse retningslinjene vil hjelpe din lege og kostholdsekspert for å finne ut hva den rette balansen av fosfor er for deg.

Kosthold og medisiner

Hvis fosfornivå er ikke normalt, kan legen forskrive en fosfor fattig diett, og om nødvendig, medisiner som vil trekke fosfor fra blodet. Hvis du har nyresykdom, spør legen din hvis du har den rette balansen av fosfor i kroppen din.