Digidexo.com

Hva er de forskjellige typer kolesterol?

Hva er de forskjellige typer kolesterol?


Forstå hva kolesterol er og vite hva nivået er er en viktig del av administrasjonen av hjerte helse. Høyt kolesterolnivå kan føre til hjertesykdom og slag. Det er viktig å vite at det finnes ulike typer kolesterol. Noen tester bare måler din totale kolesterolnivået, og som kan være nyttig. Imidlertid vil vite nivåene av hver av de ulike typer kolesterol gi deg et bedre inntrykk av helsetilstanden din.

Identifikasjon

Kroppen naturlig produserer alt av kolesterol du trenger. Du kan også få kolesterol fra maten du spiser. Noen kolesterol er avgjørende for god helse. Kolesterol spiller en rolle i utviklingen av sunne cellemembraner, i produksjonen av hormoner, og hjelpemidler i fordøyelsen. Den finnes i hele kroppen. Det er et mykt, voksaktig substans som reiser gjennom blodet. Når du reiser i blodet kolesterol er gjennomført av strukturer som kalles lipoproteiner. Dersom nivåene av kolesterol blir for høy i blodet, kan det samle seg og fra plaque på blodårene.

LDL

Ldls er low-density lipoproteiner. LDL regnes som den "dårlige" typen kolesterol. LDL er en type av kolesterol at legemet har en tendens til å lagre. Hvis nivået blir for høyt, kan plakk bygge opp på innsiden av blodårene, forårsaker en tilstand som kalles aterosklerose. Dette fører til problemer som det innsnevrer blod passasjer. Dette betyr at hjertet og hjernen ikke kan få nok blod og oksygen. Du kan også få problemer hvis biter av plakk bryte av og fra en blodpropp, som kan lodge inn og stenge en arterie. For å minimere risikoen, bør du sikte på å holde nivået av LDL lavere enn 100 mg / dL.

Lp (a)

Lp (a) er en form av lav-densitet lipoprotein som festes til spesielle typer av proteiner. Hvis ditt nivå av denne typen kolesterol er høy, blir du vurdert på et høyere risiko for å utvikle fettavleiringer i blodårene. Et høyt nivå er diagnostisert hvis dine målinger er mer enn 20 mg / dl til 30 mg / dl Ifølge American Heart Association, Lp (a) kan fremskynde prosessen som forårsaker plakk å bygge på blodårene.

HDL

HDL, eller high-density lipoproteiner, anses den gode typen kolesterol. Høyere nivåer ser ut til å beskytte mot hjertesykdom, mens lave nivåer kan sette deg på et høyere risiko. Mens deres funksjon ikke er godt forstått, National Institutes of Health tyder på at HDL bære dårlig kolesterol vekk fra blodårene og frakte det til leveren, hvor det kan bli eliminert fra kroppen. Det er også mulig at HDL forsinke prosessen med plakk i blodårene. Holde nivået av HDL-kolesterol på 60 mg / dL eller høyere synes å gi beskyttelse mot hjertesykdom.

Triglyserider

Mens triglyserider er ikke en faktisk form for kolesterol, vil du vanligvis ha ditt nivå av triglyserider testet sammen med dine nivåer av kolesterol. Triglyserider er også en form for fett som reiser i blodet. Når dine nivåer av triglyserider er høyt, pleier du å ha høye kolesterolverdier i tillegg. Dette kan bli enda mer av et problem hvis du har et høyt LDL-nivå og lavt HDL-nivå. En frisk triglyseridnivå er lavere enn 150 mg / dl.