Digidexo.com

Hva er årsaken til hvite hoder og kviser?

Hva er årsaken til hvite hoder og kviser?


Acne, som inkluderer whiteheads og kviser, er USAs mest vanlige hud uorden, ifølge American Academy of Dermatology (AAD). Selv om de fleste vanlig blant tenåringer, alle kan ha akne. AAD rapporterer at det påvirker 40-50 millioner amerikanere hvert år. Hud eksperter ved AAD og Mayo Clinic hevder at misoppfatninger om hva som forårsaker akne er vanlig.

Oljeproduksjon

Den Nebraska Medical Center påpeker at talgkjertlene sender olje, kjent som sebum, gjennom hårsekkene til overflaten av huden. Ofte hudceller hindrer flyten av sebum, blokkerer folliklene og forårsaker hud bakterier for å bli fanget. Dette fører til betennelse. En ufullstendig blokkering produserer svarte hoder. En fullstendig blokkering resulterer i hvite hoder, som er dannet på grunn av infeksjon og irritasjon, i henhold til Nebraska Medical Center leger. Når de tette hårsekken eksploderer, innholdet lekke på huden forårsaker irritasjon og det vi kjenner som akne.

Hormoner

Hormonelle endringer i kroppen kan øke talgproduksjonen i henhold til Mayo Clinic leger. Selv om dette er mest vanlig hos ungdom (85 prosent av alle tenåringer har akne, bemerker AAD), kan det også forekomme under en kvinnes menstruasjonssyklus, melder Nebraska Medical Center.

Mat

The Mayo Clinic balks på den populære forestillingen om at fet mat og sjokolade forårsaker akne. Snarere er de venter på å vurdere pågående forskning på virkningen av stivelsesholdige matvarer på akne. Det er en hypotese at matvarer som utløser en økning i blodsukkeret, slik som brød og chips, kan spille en rolle i å forårsake akne.

Andre årsaker

AAD bemerker at genetikk og følelsesmessig stress kan spille en rolle i å forårsake eller gjøre akne verre. I tillegg hevder Nebraska Medical Center at olje og fett fra hodebunnen, mineral eller matoljer og noen kosmetikk kan spørre eller forverre akne. The Mayo Clinic påkjenninger, men at skitt ikke forårsaker akne. De motvirke at rengjøringen selv også kraftig, spesielt med såper og kjemikalier, kan hjelpe acne sprer.