Digidexo.com

Smittsomme sykdommer hos barn

Smittsomme sykdommer hos barn


Barn noen ganger misliker dele sine favoritt leketøy, en del av deres cookie, sin mors fang. En ting er imidlertid at de deler alt for lett er bakterier. Smittsomme sykdommer spre seg svært raskt fra barn til barn som barn leke sammen. Noen av de mest vanlige er også noen av de mest lett forebygges.

Vannkopper

Svært sannsynlig de mest kjente barnesykdom er vannkopper. Det er sjelden farlig, men etterlater et barn svært ubehagelig for noen ganger to uker med feber, smertefulle blemmer og sår hals. Viruset, varicella-zoster, spres ved direkte kontakt med en infisert person eller med utflod fra blemmer. Ifølge Palo Alto Medical Foundation, for en ellers frisk pasient uten medisinsk behandling er påkrevet annet enn resten og klø lindring. Svekket immunforsvar personer skal til lege.
Det er en effektiv vaksine kopper.

Kikhoste

Kikhoste, eller kikhoste, er en annen vanlig barnesykdom. Det kan være farlig, spesielt hos små barn som ikke har fått alle de fem avdrag på den forebyggende vaksine. Symptomene begynner lik de av vanlig forkjølelse, men etter et par uker, insisterende, "whoopy" hoste setter inn. The Center for Disease Control (CDC) forteller oss at kikhostebakterier er kontrahert ved å puste luftbårne bakterier utvist etter en hoste.
Kikhoste er behandles med antibiotika, og det er en vaksine, selv om det ikke alltid er effektivt for å hindre sykdommen.

Rubella

Rubella, også kjent som tysk meslinger eller tre-dagers meslinger, er en annen barndom utslett. Det er ikke farlig og ikke varer lenge, men kan være smertefullt. Den røde hunder virus er leid inn av direkte kontakt med sekret som slim fra en syk persons lunger, eller ved å puste luftbårne virus. Takket være konsekvent vaksinering av barn, har røde hunder blitt nesten utryddet fra USA, ifølge Mayo Clinic. Den eneste alvorlig komplikasjon av røde hunder oppstår når en gravid kvinne blir smittet. Viruset kan overføres til utviklings spedbarn gjennom blodet, og føre til død eller alvorlige misdannelser.

Hånd, munn-og klovsyke

Side, er munn-og klovsyke (HFMD) en uvanlig sykdom som vanligvis påvirker bare spedbarn og små barn. Symptomene er feber, sår hals, kløende utslett på hender og føtter, og smertefulle sår i munnen; det er sjelden alvorlig. Fordi det spres ved direkte kontakt med pasienter eller hvilken som helst overflate som har blitt berørt av en infisert person, er den beste måten å forebygge denne sykdommen god hygiene som hyppig håndvask. Det er ingen direkte kur for HFMD, men symptomene kan behandles med feber reduksjonsgir, hud salver og andre smertestillende midler.

Skarlagensfeber

Skarlagensfeber er en komplikasjon av en streptokokkinfeksjon, og ofte kommer i conjuction med eller etter en strep halsinfeksjon. Symptomene er et rødt utslett over hele kroppen kombinert med høy feber (derav navnet skarlagensfeber). Pasientene vil også ha en sår hals og hoven tunge og lymfeknuter. Skarlagensfeber kan effektivt behandles med antibiotika, og er sjelden farlig.