Digidexo.com

Typisk Toddler Development

Typisk Toddler Development

Hver av de stadier av et barns liv har sin egen unike egenskaper og utviklingsmessige milepæler. Selv om alle barn er forskjellige, kan det å lære om egenskapene og milepæler hjelpe en person å vite hva du kan forvente fra sine egne barn eller de med hvem han jobber. Kunnskap om pjokk utvikling kan være spesielt viktig ikke bare for foreldre, men også for de som arbeider i tidlig barndom utdanning.

Identifikasjon

En pjokk er et barn som har lært å gå eller er i ferd med å lære å gå. Ordet "pjokk" brukes vanligvis til å beskrive et barn som er 13 måneder til 2 år. Imidlertid er småbarn perioden stort sett defineres som en fase av vekst og utvikling i stedet for en bestemt tid.

Mood

Humørsvingninger er en normal del av pjokk utvikling. Et barn kan virke helt innhold ene øyeblikket og så bli sint, negativ eller trist med liten provokasjon. Mange barn på dette stadiet av utviklingen har raserianfall. Dette kan være svært frustrerende for foreldre. Imidlertid kan foreldre føle seg bedre å vite at slik oppførsel er ofte bare et resultat av barnas ønske om å bli mer selvstendig. Ofte blir de frustrerte fordi de ønsker å gjøre ting på egen hånd, men mangler kompetanse til å gjøre det i denne alderen. Dette inkluderer både fysiske ting og språkkunnskaper som er nødvendige for selvutfoldelse.

Spill

Barn i denne alderen kan finne det vanskelig å dele med andre barn. Av natur, småbarn har en tendens til å være selv fokusert og interessert i hva de trenger og ønsker seg mest. I denne alderen, barn vanligvis ikke engasjere seg i interaktiv lek med andre barn. Skjønt, kan de synes å leke med andre barn, de er ofte ganske enkelt å spille sammen med dem. Dette er referert til som parallelle trekk.

Fysisk

Barn opplever rask vekst i barndommen, og som kan bremse ned noen i pjokk scenen. Småbarn har en tendens til å konsumere mindre mat, selv om de spiser ofte. Mange småbarn er i stand til å gå på egenhånd, uten noen å støtte dem, da de er ca 14 måneder gammel. De utvikler ofte økt dyktighet med å spise av seg selv og er i stand til å drikke fra en kopp - med litt hjelp. Men spilling drinker og slippe mat er fortsatt normalt og forventet. I denne alderen, barn er i stand til å smøre på papir og stable et par kvartaler. Før 2 år gammel, mange småbarn lære å gå bakover og gå opp trapper.

Intellect

Småbarn er vanligvis veldig nysgjerrig. De er vanligvis i stand til å peke på ting de ønsker og navne ting og mennesker med hvem de er mest kjent. Under pjokk scenen, mange barn lærer å navngi deler av kroppen. De sier "nei" ofte, og kan ofte si "meg" og "mine." De utvikler økende vokabular og begynner å gjøre små setninger. De nyter late og er vanligvis svært aktiv. Barn i denne alderen har også korte oppmerksomhet spenn.