Digidexo.com

DEXA eksamen Krav

En DEXA prøve (noen ganger referert til som DXA test) er en test gjøres for å måle tettheten av bein. Det er spesielt brukt for benmineraltetthet (BMD) og er dermed brukt av ortopedi å kartlegge omfanget og graden av osteoporose. Dette navnet er en forkortelse for Dual Energy X-ray Absorptiometry.

En DEXA er egentlig en X-ray, som bruker avanserte bildeteknikker. Rays er gått over områder som er utsatt for eller er påvirket av osteoporose, for eksempel hofter og ryggrad, og i noen tilfeller, mindre ledd som håndledd. En datamaskin som er koblet til X-ray maskinen leser konsentrasjonen av benmineral i disse delene. Hele prosedyren varer ikke mer enn noen få minutter. Testen gjennomføres som en innleggelse prosedyre.

Mengden av stråling en person utsettes for under denne testen er ansett mellom meget lave og normale. En lege som en orthopedist eller gynekolog bestemmer typisk når det kreves en DEXA eksamen, men det er noen vanlige situasjoner når en DEXA er bestilt.

Post Menopause

Etter overgangsalderen, kvinner er spesielt utsatt for osteoporose. Mange leger krever en DEXA eksamen i postmenopausale kvinner. Dette gjelder spesielt for kvinner som prøver å ta en beslutning om å gå på østrogentilskudd, som mangel på østrogen i en post-menopausale kvinner er en viktig faktor i å forårsake osteoporose.

Sårbarhet for beinproblemer

Osteoporose er vanligvis både en årsak, og et resultat av svekket bein. Hvis en pasient opplever benbrudd eller andre symptomer som deres ben er svake slik som bensmerter eller overflødig achiness og tretthet når gjør fysisk aktivitet, kan en lege krever også en DEXA undersøkelse gjennomføres for å bestemme om symptomene på osteoporose er tilstede.

Genetikk og Livsstil

Kvinner og menn som har stillesittende livsstil eller som røyker er mer utsatt for å bli ofre for osteoporose. Personer som lider av diabetes eller hypotyreose er knyttet til osteoporose. Til slutt, folk av asiatisk eller kaukasisk avstamning eller som har foreldre eller andre familiemedlemmer hadde osteoporose er også utsatt for sykdommen. Kan være nødvendig En DEXA eksamen for pasienter som har disse risikofaktorene.