Digidexo.com

Måter å redusere sukker inntak

Måter å redusere sukker inntak


Massen forbruket av sukker fører til vektøkning, koronar hjertesykdom, diabetes, tannråte og andre negative helsemessige forhold. Fordi sukker er lagt til en rekke matvarer, inkludert bearbeidet mat, er det lett å inntaket overskytende sukker uten å vite det. Ifølge American Heart Association, brus og andre sukkerholdige drikker er de største synderne av økt sukkerinntak i kosten.

Les etiketter

Reading mat etiketter kan hjelpe deg med å identifisere skjulte sukker som finnes i produktet. Mange skjult sukker kan identifiseres med ord som slutter på "ose," som angitt av American Heart Association. For eksempel bør mat som inneholder maltose, glukose, sukrose eller fruktose (inkludert høy-fruktose mais sirup) begrenses eller unngås. Andre skjult sukker inkluderer frukt juice konsentrater, sirup, sorbitol, xylitol og råsukker.

Kunstig søtstoff

Optisk for mat og drikke produkter som inneholder kunstige søtstoffer som aspartam eller acesulfam kalium kan redusere sukkerinntak. Søtstoffer kan bidra til å kutte ut kalorier og er bedre alternativer hvis du lider av diabetes eller hjertesykdom. Kunstige søtningsmidler kan også benyttes i matlaging.

Limit Sweets

Senke forbruk av søtsaker kan kutte ut overflødig sukker. En brus kan inneholde så mye som 8 ts. av sukker. Det er mer enn anbefalt daglig inntak av sukker for kvinner og nær 9 ts. sukker tillatt for menn, som angitt av American Heart Association. Selv sportsdrikker kan inneholde høye mengder sukker. Godteri, kaker, iskrem og andre søtsaker bør spises i moderate mengder --- for eksempel en gang i uken. Innlemming frukt i kostholdet ditt kan hjelpe med sukker cravings, og de er sunnere alternativer til sukkerholdig godteri.

Spis

Måltidene bør ikke hoppes over, uansett hvor travelt du er. Skipping måltider kan føre til at blodsukkeret til å avta. Som et resultat, begynner kroppen din å kreve sukkerholdige matvarer som en måte å tilfredsstille din sult.