Digidexo.com

Hva er en Sports Brokk?

Hva er en Sports Brokk?


En sport brokk, også kjent som atletisk pubalgia, er en tåre i de lavere skrå magemusklene. Begrepet sport brokk er skyldes common av tilstanden blant idrettsutøvere.

Funksjoner

Sport brokk symptomer er smerter i løping, kronglete, snu og dreiing. Tilstanden kan også forårsake smerte med andre bevegelser som legger vekt på midsection og lysken, som for eksempel huk og sitter opp.

Identifikasjon

Sport brokk er vanskelig å diagnostisere og er ofte feildiagnostisert som lyskestrekker. Med mindre diagnostisert umiddelbart av en idrettsmedisin ekspert, blir de ofte gjenkjent først etter gjentatte misdiagnoses og langvarig smerte. Det er ikke én enkelt diagnostisk test for tilstanden.

Behandling

Den vanligste behandlingen for en sportsbil brokk er langvarig hvile og anti-inflammatoriske medisiner. Glasur det berørte området er også anbefalt. Alvorlige tilfeller av sport brokk behandles med kirurgi.

Forebygging

Forebygging av idretts brokk er vanskelig. Sammen med standard strekking som alle utøvere bør utføre før deltakelse eller langvarig trening, bløtvev "ruller" er et spesifikt forebyggende teknikk.

Advarsel

Hvis du opplever idretts brokk symptomer, bør du oppsøke lege umiddelbart for riktig diagnose og behandling. Udiagnostiserte eller feil behandlet idrettsbrokk kan føre til ytterligere skade.