Digidexo.com

Typer av naturlige søtningsstoffer

Typer av naturlige søtningsstoffer


Hvis du har en søt tann og ønsker mat som er høy i hvitt sukker, være oppmerksom på at du har andre alternativer. Søtningsmidler finnes i naturen som nå er mye brukt som sukker erstatter. I likhet med sukker, er disse søtningsmidler tilsettes til matvarer i løpet av behandlingen. Ifølge Mayo Clinic, er det ingen vitenskapelige bevis for at naturlige søtstoffer er noe sunnere enn hvitt sukker. Begge behandlet hvitt sukker, og naturlige søtningsstoffer, anses ingen tilsatt sukker, og bør inntas i moderate mengder.

Honey

Bier produserer honning fra nektar av frukt og planter. Det er en klebrig væske utvunnet fra honeycomb, og kommer i mange farger. Den type nektar påvirker farge og smak honning. Ifølge Mayo Clinic, er honning faktisk høyere i kalorier og karbohydrater enn sammenlignbare mengder av hvitt sukker. Honning skal ikke gis til spedbarn under et år gammel, så det har vært kjent for å inneholde Clostridium bakterier som forårsaker botulisme, sier Mayo Clinic. Honning er mye brukt i varm te som et søtningsmiddel, og ved personer med lunger forårsaket av forkjølelse.

Agave Nectar

Agave nektar ekstraheres fra kjernen til agaveplanten, som er det samme anlegg som produserer tequila. Selv om over 100 arter av agave finnes, agave nektar mest hentet fra blå agave. Ifølge American Diabetes Association, har agave nektar omtrent samme mengde kalorier og karbohydrater som sukker, men er lavere på glykemisk indeks. Følgelig vil agave nektar ikke pigg blodsukkeret så mye som hvitt sukker. Agave smaker søtere enn sukker, så mindre agave er nødvendig enn sukker når du bruker den i en oppskrift.

Stevia

Selv om det blir brukt som søtningsmiddel i Japan i mange år, ble renset del av stevia blad kun godkjent av Food and Drug Administration for forbruk i slutten av 2008 Ifølge The American Diabetes Association, er stevia 250 og 300 ganger søtere enn sukker. Noen ekstrakter av stevia har en lakris-aktig smak.

Melasse

Melasse er en tykk, svart søtningsmiddel laget fra prosessering av rot eller rørsukker. Den er mye brukt i bakervarer, og den engelske har brukt det i århundrer som en topping for varme frokostblandinger. Melasse er også den primære base for å lage rum. Det består av både fruktose og glukose.