Digidexo.com

Hvordan sjekke allergier

Hvis du får en rennende nese og rennende øyne et par ganger i året, kan du har allergier. Du legger kanskje merke at dine symptomer oppstår når pollen teller er høy, eller du kan finne at nesen klør og dine øyne vann når du besøker en venn som eier en hund eller katt. Hvis disse symptomene beskriver tilstanden din, kan legen anbefale at du har allergi tester gjort.

Allergitesting er et verktøy som allergikere bruker til å identifisere de spesifikke stoffer som forårsaker symptomene dine. Disse stoffene kan omfatte dyr dander, tre eller gresspollen, støvmidd, kakerlakker, eller muggsopp.

Ikke la bekymringen om noen hud pricks holde deg fra å få allergitesting. Allergitesting er en enkel og relativt smertefri prosedyre, selv for et barn.

Bruksanvisning

Hvordan sjekke for allergier

•  Forbered deg på ditt første avtale med allergolog ved å opprette en allergi symptom dagbok. Oppmerksom når og hvor dine allergisymptomer oppstår. Sørg for å beskrive dine symptomer og deres alvorlighetsgrad. På din første avtale, vil legen din utføre en fysisk undersøkelse og ta en historie om dine allergisymptomer.

Send til en allergi prikktest. Dette er den mest vanlige type allergi test som brukes i dag. Testen vil bli utført på underarmen eller ryggen. Allergolog vil skrive tall på armen eller ryggen. Hvert tall representerer en bestemt allergen. Han vil anvende en dråpe av et hvert allergen til hvert av numrene. Da vil han forsiktig stikke eller skrape huden din, slik at dråpe allergen å trenge gjennom huden. Hvis du er allergisk mot et allergen, vil du se en rød kul som ligner et myggstikk innen ca 15 til 30 minutter. Disse humper kan klø kort, men de vil raskt forsvinne.

Samtykke til en intradermal allergi hudtest hvis legen din anbefaler. Denne testen er mer følsom enn den prikktest. En liten mengde av den mistenkte allergen vil bli injisert under det øverste laget av huden din. Som med allergi prikktest, bør du få resultater i ca 15 til 30 minutter.

Spør legen din om allergi blodprøver dersom en eksisterende hud tilstand eller nåværende medisiner kan forstyrre med konvensjonelle hud testmetoder. Legen din kan råde denne testen (også kalt RAST eller ELIZA test) hvis du lider av eksem, for eksempel. Allergy blodprøver vanligvis koster mer enn hudtester, og resultatene av testen ikke er umiddelbart tilgjengelig. Blodprøvene vil bli sendt til et laboratorium som skal returnere dine resultater i løpet av få dager. Blodprøver er heller ikke så følsom som den mer vanlige hudtest.