Digidexo.com

Om Acne Medicine under graviditet

Noen akne medikamenter kan forårsake alvorlige misdannelser. Reseptbelagte akne medisiner er generelt ansett for utrygt å bruke under graviditet på grunn av potensialet for negative effekter på fosteret. De reseptbelagte akne medisiner Accutane og Retin-A er begge kjent for å forårsake fødselsskader, men det er mange over-the-counter rettsmidler som anses som trygt for bruk under graviditet.

Betydning

Mange reseptbelagte medisiner krever enten langvarig antibiotikabruk eller bruk av konsentrert vitamindoser som kan være skadelige for et foster. Den beste metode er å bruke aktuelle medikamenter som er formulert med lave konsentrasjoner av den aktive bestanddel. Lave konsentrasjoner sikre at lave nivåer av den aktive bestanddel er nå huden, noe som kan være lett irritert under alle faser av svangerskapet.

Typer

Noen av de beste over-the-counter akne stoffer er salisylsyre og benzoylperoksyd. Begge disse akne behandlinger er tilgjengelig i en rekke kremer, såper og tonere som kan brukes mens du er gravid. For best resultat, bruk formuleringer som har fem prosent eller mindre av disse ingrediensene for å unngå å tørke ut huden din. En 2 prosent formulering kan ta litt lengre tid å jobbe, men det vil hjelpe deg å unngå tørrheten som ofte følger med svangerskapet.

Advarsel

Unngå mange av de naturlige produktene som brukes til å behandle akne. Bare fordi et produkt er funnet i naturen betyr ikke at det ikke kan være skadelig. Elementer som tea tree olje kan forstyrre hormoner, noe som kan forårsake skade på fosteret. Noen urte akne rettsmidler inneholder kraftige urter som kan etterligne hormoner og forårsake andre endringer i kroppen din. Hvis du ønsker å prøve eteriske oljer eller urter for akne, spør legen din om de vil være trygt å bruke under graviditet.

Time Frame

Hvis du velger ikke å behandle akne med over-the-counter rettsmidler, kan du fortsatt behandler i første trimester akne ved ganske enkelt å vaske ansiktet tre ganger om dagen med en mild, oljefri såpe. Bruk en myk klut, og unngå å gni huden din for strengt. For mye gni huden kan oppmuntre til å produsere mer olje, som i sin tur vil føre til mer akne. Som svangerskapet utvikler seg, er sjansen stor for at du vil ha mindre kviser på grunn av stabiliserende hormonnivåer.

Betraktninger

Unngå akne produkter som inneholder alkohol. Dette er en vanlig ingrediens i toner og snerpende, samt noen acne rensing pads. Alkohol kan gi tørr, noe som huden er allerede utsatt for under svangerskapet. Det er også usikkert om aktuell alkohol har en effekt på fosteret. For å unngå tørking og å hvile lettere om babyens helse, bør du lese pakken etiketter og unngå elementer som liste alkohol som en ingrediens.