Digidexo.com

Nutrition & Skin Misfarging

Mange bruker kosmetiske produkter for å kurere og skjule misfarging av huden. Men de nyeste anmeldelser av American Journal of Clinical Nutrition rapport at ernæring spiller også en viktig rolle i herding hudskader.

Melasma

En av de mest vanlige typer av misfarging er melasma, som er den mørk misfarging av huden på områder av huden utsettes for solen. Det er spesielt vanlig hos unge og gravide kvinner. Den AJCN sier at blant annet flere vitaminer og flerumettet fett i kosten kan beskytte kroppen mot ultrafiolett stråling. Frukt og grønnsaker er rike kilder til vitaminer, og safflower, raps og planteoljer inneholder store mengder flerumettet fett.

Hyper pigmentering

The College of Family Physicians of Canada har presentert flere tilfeller av hyperpigmentering på grunn av lave nivåer av vitamin B12 i kosten. Økende vitamin B12 ved å spise matvarer som kjøtt og meieriprodukter hindrer hyper pigmentering og kutane lesjoner.

Pale Skin

Blek hud er en av de første tegn på jernmangel anemi, ifølge University of Maryland Medical Center. Inkluder jernrike matvarer i kostholdet ditt som kjøtt, fisk, fjærkre, belgfrukter og grønne bladgrønnsaker for å unngå jernmangel.

Endringer i Skin Pigmenter

Kwashiorkor er en alvorlig form for underernæring som påvirker det meste barn. Rundt 50 prosent av de eldre i sykehjem kan også lider av dette. En av de viktigste symptomer er en endring av pigmentering av hud og hår. En godt balansert diett rik på høykvalitets proteiner som meieriprodukter og melk er gitt for å kurere denne tilstanden.

Aged Skin

Noen ganger huden din kan miste sin farge og glatthet på grunn av alder. En studie av Dr Maeve Cosgrove i AJCN rapporterer at høyere inntak av vitamin C og linolsyre sammen med et fettfattig kosthold kan bidra til å forsinke prosessen. Spis mer sitrusfrukter for vitamin C og fisk for linolsyre.