Digidexo.com

Slik beskytter du deg mot HIV / AIDS

Slik beskytter du deg mot HIV / AIDS


Slik beskytter du deg mot HIV / AIDS. HIV står for humant immunsviktvirus. Det er viruset som forårsaker ervervet immunsvikt-syndrom eller AIDS. AIDS angriper kroppens immunforsvar, noe som gjør kroppen utsatt for mange sykdommer. Hiv smitter når blod, urin, avføring eller sæd fra en smittet person kommer inn en infisert persons blodstrømmen gjennom kutt, skrubbsår, gjennomhulling, slitasje eller små brudd i huden. Les videre for å lære hvordan du kan beskytte deg mot HIV / AIDS.

Slik beskytter du deg mot HIV / AIDS

•  Unngå stereotypier. Alle kan bli smittet med HIV / AIDS, fra ut-og-stolt fyr over gaten til nabojenta.

•  Få testet. Det er viktig å kjenne sin egen hivstatus.

Snakk med nye seksualpartnere ærlig om dine risikofaktorer og be om samme frank avsløring fra dem. Risikofaktorer inkluderer deling av sprøyter under IV narkotikabruk, å ha ubeskyttet sex med en partner som har HIV-status var ukjent eller uklar og har en annen seksuelt overførbar sykdom.

Husk at mange mennesker som er smittet ikke skjønner de er smittet. De kan ikke en gang at de er i faresonen. Når du kommer i kontakt med en annen persons blod, urin, avføring eller sæd, antar de er smittsomme med mindre det motsatte er bevist.

praktisere sikker sex. Dette betyr å bruke kondom med sæddrepende middel for anal, vaginal eller oral penetrasjon. Lesbiske kan ønske å bruke en dental dam, en tynn latex kvadrat, for oral sex.

Bruk medisinsk latex eller ikke-latekshansker hvis du vil komme i kontakt med en annen persons blod, urin, avføring eller sæd. Helsearbeidere anser dette en "universell forholdsregel" som betyr at de bruke verneutstyr uavhengig av kundens HIV / AIDS status.

Unngå å dele nåler hvis du bruker IV eller injeksjon narkotika. Noen byer har sprøytebytteprogrammer og noen stater tillater apotekene å selge visse typer sprøyter uten resept.

Husk at avholdenhet fra seksuell aktivitet utenfor en engasjert monogame forhold er en av de beste måtene å beskytte deg mot HIV / AIDS.

Finn ut mer om hvordan du kan beskytte deg mot HIV / AIDS. Den amerikanske Røde Kors tilbyr flere gode samfunnet programmer samt publikasjoner for å holde både ungdom og voksne trygge. Se Resources nedenfor for en link.

Hint

  • Du kan ikke få aids gjennom uformell kontakt, for eksempel skjelvende hender, noe som gir en klem eller dele et måltid, og du kan heller få AIDS fra å bli bitt av en mygg som har bitt noen med AIDS, bading i samme basseng som noen med HIV / AIDS eller bruke toalettet etter noen med hiv har brukt den.
  • Mens spor av HIV har blitt funnet i spytt, svette og tårer, er det ingen bevis for at sykdommen har noensinne blitt spredt gjennom kontakt med disse kroppsvæsker. Dermed er det trygt å tørke tårene av en gråtende venn med HIV.
  • Hvis kroppsvæsker fra en annen person inn i blodet, få til en lege så snart som mulig. Legen kan velge å starte på antiretrovirale medisiner for å beskytte deg mot å utvikle HIV.
  • Selv om du og din seksualpartner er begge allerede er smittet med HIV, er det fortsatt en god idé å praktisere sikrere sex. Akkurat som det finnes flere forskjellige stammer av influensa, er det flere forskjellige stammer av HIV, og blir smittet med mer enn én stamme av hiv / aids kan gjøre tilstanden vanskeligere å behandle.