Digidexo.com

Kan HIV-tester være unøyaktig?

Testing for HIV kan indusere en god del angst, spesielt hvis du bekymre testresultatene kan være unøyaktig. De fleste av testene som er tilgjengelige for HIV er meget pålitelig og med en nøyaktighet på opp til 99,5 prosent. Imidlertid kan tilfeldig falske-positive eller falsk-negative oppstå.

Hvor vanlig HIV tester arbeid

De vanligste testene for HIV faktisk ikke teste for HIV. I stedet, de teste for antistoffer menneskekroppen utvikler seg i sitt forsøk på å bekjempe viruset. Unøyaktigheter kan være forårsaket av kroppen være for treg til å utvikle disse antistoffer, eller av andre virus som forårsaker lignende antistoffer som skal fremstilles.

ELISA Testing

ELISA er første test som er gjort på en persons blod for å avgjøre hvorvidt de har HIV. ELISA er mer enn 99 prosent nøyaktig, selv om falske positiver kan forekomme fordi det tester for flere forskjellige proteiner, er ikke alle av dem er unikt for HIV.

Western Blot Testing

Dersom en person som tester positivt i en ELISA, vil en Western blot utføres for å bekrefte resultatet. Denne testen tar spesifikt for HIV-antistoffer, og er meget nøyaktig.

Muntlige prøver

To brukte muntlige prøver eksisterer. Den OralQuick testen ser ut til flere proteiner i spytt som er mulige markører av HIV, men kan også fremstilles av andre infeksjoner. Denne testen er rask, men må bekreftes av en blodprøve. Den OralSure testen ser for HIV-spesifikke indikatorer, og selv om det tar to uker for et resultat, er det ansett som svært nøyaktig.

Hjemmetester

Dette er muntlige vattpinner gjøres hjemme, men resultatene bør bekreftes av en medisinsk faglig. Hjemme-testing er den minst nøyaktige form av HIV-testing på grunn av muligheten for betjeningsfeil eller utilsiktet test forurensning.