Digidexo.com

Slow Healing Boxer er Fracture

Slow Healing Boxer er Fracture


En bokser er brudd er et brudd i bein som forbinder leddet til ringfingeren eller lillefingeren. Noen leger også vurdere brudd i bein som forbinder leddet til indeksen eller langfingeren til å være bokseren brudd. Selv treg healing, disse sprekkene sjelden forårsake langsiktige problemer.

Årsaker og forebygging

En bokser er brudd oppstår vanligvis når en person slår noe hardere enn hånden, som en vegg, bord eller noens hode med en ubeskyttet knyttneve. Til tross for skaden navn, boksere sjelden opplever dette bruddet fordi de nesten alltid hansker når kampene. For å unngå skader er det viktig å beskytte hendene når kampene og å alltid slå med riktig teknikk.

Symptomer og Diagnose

Når bein pausene, er det vanlig å føle knipser eller dukker. Med tiden vil du føle smerte sentrert rundt brukket bein og vil ofte oppleve hevelse, blåmerker eller forskyvning av den skadde fingeren. Det er viktig å innse, men at ikke alle vil oppleve alle disse symptomene. For å kunne bekrefte diagnosen, vil legen vanligvis fysisk undersøke hånd og ta et røntgenbilde av det.

Behandling

Når bruddet skjer, holde den skadde hånden som immobile som mulig samtidig bruke is til å redusere smerte og hevelse. Oppsøk lege så raskt som mulig for å hindre ytterligere skade. Hvis bruddet ikke er alvorlig, og legen kan bare gjøre en liten skinne for å hjelpe benet gro skikkelig. Hvis skaden er alvorlig eller bruddet har forårsaket bein å rotere ut av stilling, så du kan trenge kirurgisk behandling.

Prognose

Bokseren frakturer er ofte trege til å helbrede, spesielt når kirurgi er involvert. Det kan ta så lenge som seks til ti uker for full gjenoppretting. Når hånden ikke blir mobil igjen, vil noen mennesker trenger fysioterapi for å gjenopprette muskelstyrke. Selv om noen mennesker, spesielt hvis de søker begrenset behandling, kan oppleve en permanent bøy i det skadde knoke, er den langsiktige prognosen for denne skaden god, med de fleste mennesker gjenvinne full bruk av hendene.