Digidexo.com

Ritalin Langsiktige bivirkninger

Ritalin Langsiktige bivirkninger


Ritalin (metylfenidat) er foreskrevet for å behandle ADHD, ADD og narkolepsi. Stoffet er et sentralstimulerende. Det er mindre kraftig enn amfetamin, men kraftigere enn koffein. Ritalin har en beroligende effekt på atferden til hyperaktive barn. Forskning utført av National Institute of Mental Health har vist at mengden av Ritalin foreskrevet for å behandle ADHD ikke føre til en avhengighet til stoffet. Hvis misbrukt, derimot, kan alvorlige bivirkninger oppstår.

Slik fungerer det

Ritalin (metylfenidat) stimulerer sentralnervesystemet til større aktivitet. Det aktiverer hjernestammen opphisselse system, "våkne" cortex ved å forstyrre den nevrotransmitter dopamin, akkurat som kokain gjør. Uttak fra bruk av stoffet bør gjøres i trinn, selv når du tar stoffet i små doser. Det er vanligvis tatt i pilleform, ca 30 minutter før et måltid. Mengden av dosen avhenger av situasjonen og størrelsen av personen som blir medisinert.

Long-Term bivirkninger

Det er alvorlig debatt om hvorvidt det kan være langsiktige bivirkninger ved bruk av trygge doser av Ritalin, særlig i de voksende hjernen hos barn. (For langsiktige effekter når misbruker Ritalin, se punkt 3.) Dessverre har det ikke vært noen langvarige kliniske studier gjort på effekten av langvarig Ritalin bruk. En liten studie gjort av Pediatric Psykofarmakologisk Unit (ACC 725) fra Massachusetts General Hospital (utvalgsstørrelse 124) fant at barn som tok Ritalin før puberteten endte opp med å være litt kortere enn sine kolleger som var på ingen medisiner. Noen forskere er bekymret for at langvarig bruk av Ritalin kan øke sjansene for å utvikle en psykisk lidelse senere i livet --- en høy andel av voksne som lider av schizofreni og bipolare lidelser har en historie med sentralstimulerende midler som barn.

Long-Term Bivirkninger fra misbruk

Ritalin er et sentralstimulerende, og som sådan, vil en eventuell misbruk av stoffet skaper en forutsigbar sett med langsiktige bivirkninger felles for alle sentralstimulerende midler, som inkluderer ingen appetitt, muskelskjelvinger, feber, kramper, hodepine som varer i måneder eller år , hjerteproblemer, psykiske lidelser som paranoia og utvikling av obsessive-compulsive atferd.

Short-Term alvorlige bivirkninger

Selv når du tar riktige doser av Ritalin, kan alvorlige bivirkninger oppstår, spesielt hvis det er en ukjent allergi eller tidligere udiagnostisert tilstand. Se en lege umiddelbart hvis hjertet ditt begynner å slå raskt, hvis noen del av ansiktet svulmer, hvis du har problemer med å puste, hvis du utvikler utslett, feber eller sår hals, hvis du føler deg svimmel og svak eller du begynne å ha hallusinasjoner.

Vanlige Short-Term bivirkninger

Mange mennesker lider av vanlige bivirkninger når du tar Ritalin. Disse inkluderer smerter i magen med kvalme eller oppkast, hodepine, tap av appetitt, svimmelhet, en følelse av nervøsitet, søvnproblemer, nummenhet eller prikking i hender og føtter, svetting, synsproblemer og uforklarlig vekttap.