Digidexo.com

Hirsutisme forårsaket av skjoldbruskkjertelen

Hirsutisme

Hirsutisme er en tilstand der håret vokser på en kvinne i områder der det normalt ikke ville vises, for eksempel hake, bryst og areolae. Det er en annen tilstand, som kalles Hypertrikose, noe som er svært lik. De skiller seg imidlertid i de områdene på kroppen der de vises. Hirsutisme vises i androgenavhengige områder mens hypertrikose kan vises i alle område. Den skjeggete damen var mest sannsynlig et offer for Hirsutisme. Hypertrikose har blitt farget kalt "varulv-syndrom", og er den sykdommen som rammet Jo-Jo hunden møtt gutten (Fedor Jeftichew).

Hirsutisme kommer i to hovedtyper: Familiære og symptomatisk. Familial hirsutisme er arvelig, ikke et symptom på androgen problemer. I enkelte deler av verden, for eksempel Middelhavet og Midtøsten, er det rett og slett vanlig for kvinner å vokse hår på haken. Denne tilstanden begynner i puberteten.

Symptomatisk hirsutisme er et symptom på en underliggende problem som overfølsomhet for eller overproduksjon av androgener. Det kan også være forårsaket av problemer med binyrene system og, sjelden, hypotyreose. Symptomatisk hirsutisme kan vises i tidlig barndom eller kan ikke vises i det hele tatt før etter puberteten.

Hirsutisme og skjoldbrusk Gland

Det er liten sammenheng mellom hirsutisme og skjoldbruskkjertelen, men hirsutisme kan forekomme i tilfeller av hypotyreose. Hypotyreose generelt fører håret til å bli sprø, tynn, og faller ut, ikke vokse mer. Imidlertid har hirsutisme skjedd ofte nok til at hypotyreose er undersøkt som en mulig årsak.

Forbindelsen mellom skjoldbruskkjertelen og hirsutisme kommer fra det faktum at skjoldbruskkjertelen utskiller hormoner som er ansvarlige for hormonfølsomhet, samlet energiforbruk og etableringen av proteiner i hele kroppen. En av de viktigste spørsmålene i hirsutisme er overfølsomhet for androgener i bestemte områder av kroppen. Derfor er det fornuftig, selv om sammenhengen ikke er blitt bevist.

Hirsutisme Treatment

Hirsutisme er ikke en faktisk sykdom og generelt ikke krever behandling. Det er noen ganger forårsaket av forhold som krever behandling som bør bli diagnostisert av lege. Imidlertid, hvis den hirsutisme i seg selv er ansett som et problem, vanlig hårfjerning teknikker arbeid.