Digidexo.com

Triamcinolonacetonid Cream bivirkninger

Triamcinolonacetonid Cream bivirkninger


Triamcinolonacetonid krem ​​er nyttig i behandling av anti-inflammatorisk (hevelse) eller anti-kløende (alvorlig kløe) plager. Den aktive bestanddel triamcinolonacetonid fordeles i en vann-oppløselig krem. Vanligvis kommer den i konsentrasjoner på 0,025 prosent, 0,1 prosent og 0,5 prosent per gram. Triamcinolonacetonid er en type av steroid og visse bivirkninger som er assosiert med den. Mange av bivirkningene er noen form for hudirritasjon, men noen påvirker kroppens biokjemi.

Aktiv ingrediens

Triamcinolonacetonid funnet i en krem ​​base er en aktuell kortikosteroid. Disse typer kortikosteroider er syntetiske. Som en aktiv ingrediens, er det brukt til å behandle betennelse og kraftig kløe. Når kremen påføres til kroppens overflate, er triamcinolonacetonid naturligvis absorbert gjennom huden. De eksakte mekanismene bak triamcinolonacetonid anti-inflammatoriske handlinger er ukjent, men kortikosteroider er bundet til plasmaproteiner når absorbert. Som de fleste kortikosteroider, leveren er den primære organ som metaboliserer triamcinolonacetonid, mens den føres ut av kroppen gjennom nyrene.

Noen bivirkninger

Syv av de vanligste bivirkningene - selv om de skjer sjelden - som oppstår med triamcinolonacetonid krem ​​når den brukes med visse dressinger er: svie, kløe, tørrhet, follikulitt og hypertrikose. Follikulitt er betennelse i en hårsekken. Hypertrikose er forekomsten av store mengder hår. Noen andre bivirkninger kan være hudsykdommer eller sekundære infeksjoner.

Bivirkninger fra langvarig bruk

Langvarig bruk med en tilstrekkelig mengde triamcinolonacetonid kan føre til hypothalamus-hypofyse-binyre, eller HPA, akse undertrykkelse. Dette forstyrrer hormonproduksjonen i binyrene. Pasienter på høye doser av triamcinolonacetonid bør overvåkes for HPA-aksen undertrykkelse. Denne bivirkningen stanser når bruken av stoffet er avviklet. Symptomer på Cushings syndrom, hyperglykemi og glukosuri er også kjent for å oppstå med overdreven bruk av topikale kortikosteroider.

Forholdsregler

Personer med allergi mot triamcinolon bør unngå å bruke triamcinolonacetonid krem. Dekker området behandles med triamcinolonacetonid krem ​​bør unngås, da dette øker muligheten for bivirkninger. Barn bør ikke ha restriktiv klær fordi de absorberer større mengder av den aktive bestanddel lettere. Kremen er til utvortes bruk, og bør ikke brukes på øynene, da dette kan forårsake eller forverre forekomst av glaukom.

Spesielle forholdsregler for gravide og nye mødre

Det er ingen avgjørende studier som involverer effekten av kortikosteroider på gravide kvinner, men det anbefales at gravide kvinner unngår store eller langvarige doser og bare bruke triamcinolonacetonid når fordelene oppveier risikoen til deres ufødte baby. Lignende råd er gitt til kvinner som ammer nyfødte.