Digidexo.com

Fakta om sigdcelleanemi

Sigdcelleanemi er en sykdom hvor legemet gjør unormalt sigd-formede røde blodcellene. Sigdcelleanemi er en arvelig egenskap som fører til at kroppen å ha en lav hemoglobin teller og fører til at personen med betingelsen for å bli alvorlig syk når klumper av sigdformede celler blokkere passasjen av blod gjennom blodårene.

Expert Insight

Normale blodceller bor ca 120 dager i blodet før han døde. Benmarg er ansvarlig for å gjøre nye røde blodlegemer. Fordi sigdformet celler blir unormalt utviklet, de bare bor omtrent 10 til 20 dager. Margen har ikke nok tid til å utvikle sunne celler for å erstatte de døde cellene. Dette fører til at kroppen har en lavere blodprosent.

Arv

En person utvikler sigdcelleanemi gjennom foreldrene. For å utvikle denne sykdommen, må begge foreldrene bærer den sigdcelle-genet.

Betraktninger

Personer som bærer dette genet er kjent for å ha sigdcelle egenskap. Carrierers av trekket ikke utvikler sykdommer fra genet, men kan muligens passere genet videre til sine barn.

Effekter

De med sigdcelleanemi kan lide av en rekke plager, som for eksempel smerter, infeksjoner og organskade eller fiasko.

Komplikasjoner

Noen kjente komplikasjoner forbundet med sigdcelleanemi inkluderer slag, leggsår, pulmonal hypertensjon (arteriell høyt blodtrykk) og osteomyelitt (bakterielle bein infeksjoner).

Behandling

Det finnes ingen kur for sigdcelleanemi. Noen behandlinger for sykdommen inkluderer benmargstransplantasjon og daglige medisiner for å kontrollere smerte og tretthet.