Digidexo.com

Årsaker til væskeansamlinger i kroppen

Årsaker til væskeansamlinger i kroppen


Vannretensjon er ubehagelig og smertefullt og et tegn på problemer brewing i en persons sirkulasjonssystemet. Ødem, som det er velkjent, kan være ganske vanlig i en rekke forskjellige innstillinger.

Typer

Årsaker til ødem er mange. Noen er fra overflødig natrium inntak, en bivirkning av graviditet, hjertesvikt, varme stress, aldring, sykdom, fedme, nyresvikt, blokkerte lymfeknuter og hormonelle svingninger, for å nevne noen. Hver sak blir behandlet annerledes og er vanligvis reversibel eller, hvis ikke, så styres gjennom ulike virkemidler, inkludert medisiner, fysisk manipulasjon, trening og noen ganger kirurgi.

Forebygging / løsning

Behandlingene av de ulike typer ødem er forskjellige avhengig av den underliggende årsaken. For eksempel, hvis du er gravid og anklene er hovne, er den enkel behandling for å heve føttene. Hvis overflødig natrium er problemet ditt, og legen din kan forskrive en saltfattig diett. Andre, mer alvorlige årsaker som hjertesvikt eller nyresvikt vil kreve mer drastiske og alvorlige tiltak, herunder kirurgi.

Betydning

Forstå hvorfor du opplever ødem er svært viktig for behandling. For de fleste er enkle fedme årsaken til ødem. De ekstra masse press på ankler og føtter, og hjertet har en hard tid å holde blodsirkulasjonen i gang i ekstremiteter. I sterkt overvektige mennesker, kan lymfekjertler bli blokkert, og i stedet for å frakte proteiner og døde celler ut av kroppen, væsker akkumuleres og sykdom setter inn. Skeletal bevegelsen er svært viktig for vår sirkulasjonssystemet, både i det kardiovaskulære systemet og i lymfesystemet.

Funksjoner

Utseendet ødem er ganske typisk. Vevet er oppblåst, og når trykket er det ingen rask reaksjon av farge. Noen ganger er det i håndleddene og fingrene, som i tilfelle av varmestress, eller i ansiktet og halsen. Ødem kan være hvor som helst på kroppen når en allergisk reaksjon oppstår som respons på et insektbitt. Området vises hevet og puffy, noen ganger rødere enn området rundt. Føtter og ankler hovne opp med fedme ødem, forårsaker sko som passer tett og gå til å bli ubehagelig. Gravity er nesten alltid en midlertidig hjelp til hjertet når personen er oppfordret til å ligge flatt, redusere arbeidsmengden av sirkulasjonssystemet.

Betraktninger

Alle med ødem bør søke lege for å utelukke alvorlige komplikasjoner. Det kan være et tegn på at systemene er sviktende, og selv om det kan være relativt smertefritt; det bør likevel tas på alvor.