Digidexo.com

Peanut Butter Helse Fakta

Peanut Butter Helse Fakta


Peanøttsmør har noen ganger fått en dårlig rap i helse arena. Selv om det bør brukes moderat, spesielt av alle som prøver å gå ned i vekt, har peanøttsmør mange forsonernæringsmessige kvaliteter.

Trans Fat

Kommersiell peanøttsmør inneholder ofte trans fett skapt ved bruk av delvis hydrogenerte oljer. Imidlertid lar FDA disse produktene for å bli stemplet som trans fett-fri fordi de inneholder mindre enn et halvt gram av trans fett. Trans fett øker risikoen for hjertesykdom.

Mettet fett

En 2-ss. servering av kremet rekke en av de mest populære kommersielle merkevarer inneholder 16 prosent av det anbefalte daglige rasjon, eller RDA, av mettet fett. Mettet fett er forbundet med høyt kolesterol, øker risikoen for hjertesykdom og slag. Naturlig peanut Butters har opptil halvparten av mettet fett fra vanlig matbutikk merkevarer.

Hjerte-sunt fett

The Cleveland Clinic anbefaler nykvernet, naturlig eller redusert fett peanøttsmør for hjerte-beskyttende egenskapene deres mono- og flerumettet fett.

Protein og Karbohydrater

Peanøttsmør er høy i protein og lite karbohydrater, noe som gjør det til et perfekt valg for vegetarianere og low-carb dieters når det brukes med måte.

Niacin

Dette mutter smør er rik på niacin, med 1/5 av beløpet som trengs i en dag. Niacin, en type B-vitamin, er avgjørende for sunne nerver, hud og fordøyelsessystemet og hjelpemidler i konvertering av mat til energi.

Andre hensyn

Peanøttsmør er lavt natriuminnhold, og inneholder åtte prosent av RDA av fiber.