Digidexo.com

Effekten av stråling på mennesker i WW2

Slutten av andre verdenskrig så den første militær bruk av atom våpen og demonstrerte effekter stråling kan ha på mennesker. Byene Hiroshima og Nagasaki ble begge ødelagt av atombomber. Anslagsvis 120.000 mennesker ble drept av de første eksplosjonene, med titusenvis mer dø av stråling forgiftning og stråling-relaterte sykdommer i de påfølgende årene.

Ofre

Japanerne har et ord for de overlevende fra atombombing: hibakusha. Hvert år, Japan memorializes de ekstra dødsfall forårsaket av stråling sykdommer. Tellingen fra 2009 står på 413 171.

Rest Stråling

Rest stråling utgjør 5 til 10 prosent av all strålingen som produseres i en atomeksplosjon. Dette er stråling som skader mennesker ikke drept av den første eksplosjonen eller varmen.

Umiddelbare effekter

Innen den første uken av eksponering for en atombombe, er dødeligheten skyldes i hovedsak forbrenning. Men 10 prosent av dødsfallene i denne perioden skyldes store doser av stråling.

Forsinket Periode

Tjue uker etter eksponering, mange sykdommer blir tydelig i ofre. De som utsettes ofte opplever sterilitet, grå stær og blodsykdommer.

Kreft

Nesten 3 prosent av de som utsettes for en kjernefysisk eksplosjon og overleve på lang sikt vil oppleve kreft i senere år. Leukemi utvikler vanligvis innen to år etter eksponering, mens ofrene fortsette å lide av en økt sjanse hud og lungekreft mer enn 20 år etter hendelsen.