Digidexo.com

PMDD Årsaker

PMDD Årsaker


Premenstruelt dysphoric Disorder, eller PMDD, er en alvorlig form for premenstruelt syndrom (PMS) berører om lag 5 prosent av menstruerende kvinner. PMDD er ikke bare et nytt navn for PMS, en tilstand som rammer 75 prosent av menstruerende kvinner. Symptomer på PMDD vanligvis forekommer i andre halvdel av menstruasjonssyklusen og ende like etter menstruasjon begynner. Det finnes en rekke behandlinger er tilgjengelig for PMDD, inkludert hormonell behandling og behandling ved bruk av selektive serotonin re-reopptaksinhibitorer (SSRI).

Teorier om årsaker

De eksakte årsakene til PMDD er ikke godt forstått. PMDD er for tiden antatt å være en tilstand som forårsaker arvelig neurotransmittere, slik som serotonin, for å svinge med hormonelle svingninger. Ifølge American Psychiatric Association, ser det ut til at noen former for PMDD er knyttet til den del av menstruasjonssyklusen hvor progesteron blir produsert på grunn av økningen i progesteron spennende amygdala. Dr. Diana Dell av Duke University Medical Center antyder også at PMDD har et kosttilskudd komponent, men ernæringsmessige mangler som en årsak til PMDD er ennå uprøvd.

Symptomer

Symptomer kan inkludere forstyrrende følelsesmessige eller fysiske symptomer som kan forstyrre livet, påvirke normale aktiviteter og påvirker negativt relasjoner. Spesifikke symptomer kan inkludere følelse av kontroll, følelsen overveldet, humørsvingninger, depresjon, håpløshet, økning i sinne, økning i mellommenneskelige konflikter, manglende interesse for felles aktiviteter, problemer med konsentrasjon, trøtthet, endring i appetitt, søvnproblemer, oppblåsthet, spenninger, angst eller irritabilitet.

Diagnose

Hvis du har noen av de ovennevnte symptomene, bør du kontakte legen din og nevner dine mistanker om PMDD. Legen vil utelukke andre psykiske problemer, som for eksempel panikklidelse eller depresjon, som årsak til symptomene, og vil ta hensyn til andre mulige årsaker.

Naturlige behandlinger

En rekke naturlige behandlinger kan være effektive med PMDD. Mange ernæringseksperter anbefaler at kvinner med PMDD grense inntak av koffein, sukker, alkohol og salt. I tillegg kan legge til kalsium og vitamin B6 og E bidra til å lindre symptomene. Regelmessig trening har også vist seg å hjelpe.

Rådgiving

I noen tilfeller kan en lege anbefaler rådgivning for å hjelpe kvinner som lider av PMDD å utvikle mestringsstrategier. I andre tilfeller, yoga, meditasjon eller naturlige behandlinger som fotsoneterapi og avslapping kan hjelpe.

Hormonelle behandlinger

Hormonelle behandlinger, så som piller som inneholder østrogen eller progesteron, kan noen ganger være effektive i behandling av PMDD. I enkelte ekstreme tilfeller, kan eggløsningen være kirurgisk stoppet for å lindre symptomene.

SSRI Behandlinger

Visse anti-depressiva er blitt vist å være effektiv i å lindre symptomer på PMDD. Selv om den amerikanske Food and Drug Administration har kun godkjent Sarafem, Paxil CR og Zoloft for behandling av PMDD, andre SSRI-baserte anti-depressiva ofte foreskrevet og ofte fungere godt. Noen leger vil be kvinner som lider av PMDD å ta anti-depressiva hele tiden; andre vil foreskrive det for to ukers perioder i løpet av menstruasjonssyklusen.