Digidexo.com

Natriumkarboksymetylcellulose bivirkninger

Carboxymethylcellulose, som en del av det sammensatte "karboksymetylcellulosenatrium opht," er en effektiv medisinert øye smøremiddel markedsført under produktnavn som Theratears, Refresh Tears, Tears Igjen og Refresh Liquigel. Det lindrer irriterte og tørre øyne, og det supplerer øyets naturlige smøring og rensing funksjon. Mange bruker disse produktene for å motvirke effektene av databruk, varme og air condition og utenfor virksomhet, samt å behandle conjunctiva av øynene og betennelse eller tørking av hornhinnen.

Mindre bivirkninger

Ved bruk av produkter som inneholder karboksymetylcellulosenatrium opht for første gang, kan pasienter oppleve forbigående tåkesyn. Det er også vanlig å føle noen midlertidig stikking, svie eller irritasjon. Disse reaksjonene skal minske med bruk. Hvis noen av disse bivirkningene blir verre eller vedvarer, bør pasienten kontakte sin lege eller apotek umiddelbart.

Store bivirkninger

Selv om ikke alle som vanlig, er det noen mer alvorlige bivirkninger, som for eksempel endringer i synet, øyesmerter, øyeirritasjon og rødhet. Disse trenger ikke løse raskt og pasienter som opplever noen av disse bivirkningene bør slutte å bruke produktet og kontakte lege umiddelbart.

Allergiske Reaksjoner

Det er mulig å ha en allergisk reaksjon på produkter som inneholder carboxymethylcellulose. Slike reaksjoner er sjeldne, men alvorlige. Pasienter som utvikler utslett, hevelse i ansikt, hals eller tunge, kløe, pustevansker eller kraftig svimmelhet bør slutte å bruke produktet og søke legehjelp umiddelbart. Disse kan være livstruende situasjoner, og bør behandles som sådan.

Forsiktighetsregler

Pasienter bør ikke bruke karboksymetylcellulosenatrium opht om de har noen form for virus, bakterier eller sopp infeksjon i begge øynene, med mindre de også ta en anti-infeksiøs medisiner. Dette produktet er ikke ansett som skadelig for fosteret, men kvinner som ammer eller er gravid bør først diskutere bruken med legen sin. På grunn av den vanligste bivirkningen av midlertidig visjon uskarphet og stinging umiddelbart etter å plassere produktet i øyet, bør pasientene være forsiktig når du kjører, bruker maskiner eller utfører en aktivitet som krever en tydelig visjon.

Advarsel

I tillegg, siden karboksymetylcellulosenatrium opht ikke er ment for inntak, kan det føre til skade ved svelging. Hvis dette skjer, bør du kontakte det amerikanske National Poison Hotline på 800-222-1222. De som har flere spørsmål om dette produktet bør kontakte sin lege eller apotek. Bivirkninger kan også rapporteres til Food and Drug Administration 800-FDA-1088.

Andre bruksområder for Carboxymethylcellulose

Carboxymethylcellulose er også et fortykningsmiddel og kostfiber. Den er vann-løselig, men ufordøyelige og kan ikke absorberes som et næringsstoff. Noen kommersielle avførende preparater inneholder carboxymethylcellulose ofte kombinert med psyllium. Hvis du får i deg for mye, kan det føre til diaré, forstoppelse og oppblåsthet.