Digidexo.com

Hva Hormone Senker Blood Sugar?

Mens flere hormoner heve blodsukkernivået --- som glukagon, adrenalin og norepinepherine --- den eneste kjent for å senke blodsukkeret er insulin. Hva er insulin, hvordan fungerer det og hva som skjer når vi har for mye eller for lite?

Hva er insulin?

Insulin regulerer blodsukkeret. Mesteparten av maten vi spiser blir omgjort til sukker (glukose) som skal brukes som drivstoff av våre organer. Bukspyttkjertelen produserer insulin, blant andre hormoner, for å håndtere hvor mye sukker er i blodet. Hvis kroppen har for lite sukker, blir det kan hypoglycemic; for mye, diabetisk.

Hvordan Insulin fungerer - Det handler om Glukose

Insulin er et hormon som metabolsk senker blodglukose ved å skyve sukker fra blodet inn i cellene. En effektiv bukspyttkjertelen justerer nivåene av insulin avhengig av hvor mye glukose i blodet. Hvis bukspyttkjertelen ikke produserer nok insulin, kan sukkeret ikke inn i cellene. Det forblir i blodet forårsaker høyt blodsukker, eller hyperglykemi (diabetes).

Normale blodsukkernivået varierer 80-120 mg glukose per 100 kubikkcentimeter av blod. Alt over 160 mg eller under 65 mg gir enten høyt eller lavt blodsukker (LBS) og regnes som unormal. I tilfelle av LBS, hormoner, slik som glukagon, arbeids øke glukosenivå. Annet "fight or flight", eller "benke regulatoriske" hormoner (adrenalin og norepinepherine) spark i når kroppen sanser fare. Hva er for høyt eller for lavt kan variere avhengig av hvordan en person føler etter å ha spist, eller ikke spiser.

Karbohydrater: Enkel eller komplisert?

Det er i utgangspunktet tre deler til mat: karbohydrater, proteiner og fett. Karbohydrater er absorbert i form av glukose. Hvor raskt, avhenger av om karbohydrater er enkle eller komplekse. Enkle eller hurtigvirkende karbohydrater (mat som inneholder raffinert sukker, frukt og juice) er laget av kortkjedede molekyler og brytes ned til glukose raskt, mens komplekse karbohydrater (grønnsaker, belgfrukter og hele korn) er laget av langkjedede molekyler og ta lengre tid å bryte ned.

Leverens jobb

Endocrinologist Barrett Chapin, dr.ing, forklarer at leveren opprettholder konstant blodglukosenivåer på to måter: ved å bryte ned glukosemolekyler i glykogen etter et måltid metaboliseres (for å bli lagret i legemet for senere bruk) og ved å konvertere protein og fett til glukose som skal brukes mens du faster, eller når lagret glykogen nivåer renne ut.

Diabetes og hypoglykemi

Insulin insuffisiens kan føre til to typer diabetes: Type 1, formelt kjent som juvenile eller tidlig debut diabetes, er vanligvis behandles med insulin injeksjoner for å øke blodsukkeret i cellene. Type 2 er insulinresistent og er vanligvis behandlet med alternative løsninger.

For mye glukose i blodet, og ikke nok i cellene er hypoglykemi, eller LBS. Vi er avhengige av glukose for energi. Cellene i legemet lagre glukose i form av glykogen. Cellene endre glykogen til glukose etter behov. Mens andre deler av kroppen kan lagre glukose, hjernen og øyne kan ikke. De helt avhenge av glukose i blodet, slik at hjernen og øynene blir mest påvirket av LBS. Symptomene kan variere fra mild hodepine, tåkesyn, skjelving, forvirring, dårlig koordinasjon, til anfall, koma og død.

Behandling av lavt blodsukker

For å balansere blodsukkeret kjemi, medforfattere Edward og Patricia Krimmel av "Low Blood Sugar Handbook" foreslå å spise små måltider rike på komplekse karbohydrater og proteiner med jevne mellomrom, minimere raffinerte matvarer og sentralstimulerende midler og unngå stress.