Digidexo.com

Forholdet mellom bryst og livmor Fibroids

Forholdet mellom bryst og livmor Fibroids


Fibroids er fast kompakte svulster som er laget av muskelceller. Fibroider kan utvikle seg i livmoren, i hvilket tilfelle de kalles uterine fibroider, og brystet. Bryst og livmor fibroids er forårsaket av lignende problemer. Imidlertid, fordi de forekommer i forskjellige deler av kroppen, forårsaker de forskjellige symptomer, og må behandles på forskjellige måter. Livmor fibroids ikke føre bryst fibroids, og heller ikke bryst fibroids forårsake livmor fibroids.

Årsaker

Ifølge University of Maryland Medical Center og kvinnesykdommer, er både livmor og bryst fibroids antas å oppstå på grunn av økte nivåer av hormonet østrogen. Østrogen stimulerer cellene i bryst og muskel veggene av livmoren, og noen ganger får dem til å formere seg og vokse mer enn nødvendig. I tilfelle av bryst fibroider, kan de hormoner produsert av kjertel- og fettceller i bryst også bidra til utvikling av fibroider.

Symptomer

Livmor fibroids føre til en rekke symptomer, inkludert tunge menstruasjon, blødning mellom perioder, smerter under samleie, bekkensmerter og økt vannlating. Bryst fibroids kan føre til uregelmessig formet deler av brystet som er øm å ta på, en endring av brystvorte sensasjon samt kløe, en kjedelig verke eller sterke smerter.

Risiko

Blødning mellom perioder som kan være forårsaket av livmor fibroids kan også føre til jernmangel. Dette er en alvorlig tilstand som trenger legehjelp. Ohio State Medical Center sier at 99 prosent av livmor fibroids er ikke kreft, og vil ikke føre til kreft i livmoren. Men det kan være en sammenheng mellom livmor fibroids og infertilitet. Bryst fibroids kan føre til brystkreft som cellene som utgjør fibroid ikke svare riktig på kommandoer fra kroppen med hensyn til vekst og multiplikasjon.

Behandling

Uterine fibroider blir behandlet av en hysterektomi (eller fullstendig kirurgisk fjerning av livmoren), myomectomy (eller kirurgisk fjerning av fibroider og samtidig la livmoren intakt), uterin fibroid embolisering (i hvilket et rør settes inn i arterien som forsyner blod til fibroid å krympe det) og medisiner for å senke østrogen og lindre smerte som progestin. Bryst fibroids behandles ved å ta p-piller til lavere østrogennivå, og hvis de fibroids nekter å krympe, til kirurgi fjerne fibroids, holde brystet intakt.

Betraktninger

Livmor og bryst fibroider er relatert til hverandre ved at de er forårsaket av de samme problemene. Imidlertid forårsaker hverken betingelsene den andre for å forekomme, selv om det er mulig å lide av begge på samme tid. Hvis du viser symptomer på enten eller begge forhold, bør du kontakte legen din umiddelbart.