Digidexo.com

Medisiner for å behandle MS

Multippel sklerose er en sykdom som forstyrrer kommunikasjonen mellom hjernen og andre deler av kroppen. Ingen kur eksisterer, men det finnes medisiner som kan hjelpe lindre sykdommens symptomer og for å bremse progresjon.

Costicosteroids

Costicosteroids er de mest vanlige behandling for multippel sklerose ifølge MayoClinic.com. Disse medikamentene lindre betennelser i løpet av et tilbakefall.

Interferoner

Disse stoffene, som inkluderer Betaseron og Avonex, bremse utviklingen av MS-symptomer. Deres bivirkninger inkluderer alvorlig leverskade, ifølge Mayoclinic.

Glatiramer

Glatiramer blokkerer immunsystemets angrip av myelin. Stoffet injiseres daglig, og har bivirkninger, inkludert kortpustethet og spyling etter injeksjon.

Natilizumab

Dette stoffet brukes vanligvis for de som ser ingen positive effekter fra andre behandlinger, ifølge MayoClinic.com. Natilizumab forstyrrer med passering av skadelige immunceller i hjernen din, men det setter brukerne i fare for hjerneinfeksjon.

Mitoksantron

Dette immunsuppressiv brukes vanligvis kun hos pasienter med avansert multippel sklerose. Det kan bidra til å lindre symptomer, men det kan være skadelig for hjertet.