Digidexo.com

Skadelige bivirkninger av Effexor

Skadelige bivirkninger av Effexor


Effexor er et medikament som brukes til å behandle depresjon, sosial angstlidelse og generalisert angstlidelse. Det faller inn under klasse av medikament kalt serotonin og noradrenalin reopptakshemmere (SNRI). Hvis du opplever noen skadelige eller alvorlige bivirkninger mens de tok Effexor, la legen få vite med en gang.

Økt selvmordstanker

Folk tar Effexor og andre antidepressiva noen ganger lider av økt tanker om selvmord og kan forsøke selvmord. Denne bivirkningen skjer oftere når bare å begynne å ta Effexor. Tenåringer og barn er mer sannsynlig å utvikle denne bivirkningen enn voksne. Å ha en du er glad overvåke stemningen i en person som først begynner å ta Effexor er en måte å vite om denne bivirkningen finner sted.

Mania

Mania er en bivirkning av å ta Effexor. Mani kan føre en person til å tro at de kan oppnå det umulige, for eksempel fly eller overlevd en livstruende skade, som gjør denne bivirkningen potensielt skadelig. Mani kan også føre til nervøs bevegelser, nervøsitet og tap av søvn, noe som kan resultere i enda mer skadelige bivirkninger.

Beslag

Effexor og andre antidepressiva kan noen ganger føre til en person til å lide av anfall eller kramper, som er ufrivillige spasmer og bevegelser. Uforutsigbarheten i et anfall eller kramper gjør dette til en potensiell skadelig bivirkning, siden en person som lider et anfall eller kramper mister kontroll over kroppen sin, og kan falle eller, hvis du kjører, forårsake en ulykke.

Serotonin syndrom

Serotonergt syndrom rammer personer som tar medisiner som Effexor og medisiner til å behandle migrene kalt 5-hydroxytryptamine reseptoragonister (triptaner). De medikamenter som virker sammen for å skape en farlig nivå av serotonin i kroppen. Serotonergt syndrom kan forårsake hallusinasjoner, tap av koordinasjon og koma.

High Blood Pressure

I noen mennesker, øker Effexor blodtrykk og kan sette dem i fare for å utvikle hjerteskade. Denne bivirkningen kan skje umiddelbart ved å ta Effexor eller kan bygge opp over tid. Nøye overvåking av blodtrykket mens du er på Effexor anbefales å sikre at det ikke er noen farlige endringer.