Digidexo.com

Hva som forårsaker High Blood Sugar in the Morning?

Medisinering

Når kroppen er matet karbohydrater, som også inkluderer sukker, blir de omdannet til glukose og enten brukes til energi eller lagret som glykogen i leveren og musklene. Blodet bærer denne glukose i form av blodsukkeret. For å stabilisere blodsukkeret, bukspyttkjertelen utgivelser et hormon som heter insulin. Når bukspyttkjertelen ikke frigi insulin riktig eller i det hele tatt, kan det oppstå diabetes - og det deretter må injiseres inn i kroppen. En mulig årsak til høyt blodsukker om morgenen er å ta feil mengde medisiner.

Insulin

En rekke arrangementer finner sted i løpet av søvnsyklus kalt daggry fenomen. Mellom midnatt og 3 am, er kroppen vanligvis tungt sover. I løpet av dette tidsrom, har kroppen svært liten bruk eller behov for insulin. Når insulin er tatt om kvelden før sengetid, det er et fall i blodsukkeret som følte før om 3 am Mange hormoner blir også utgitt. Noen av disse hormonene inkluderer glukagon, kortisol, testosteron og adrenalin. Når disse hormonene blir frigitt, kan insulinresistens oppstår. Når dette skjer, vil ikke kroppen ikke reagerer på insulin riktig - noe som fører til en opphoping av blod sukker i kroppen. Alle disse faktorene kombinert årsak lagret sukker som skal naturligvis frigjøres for å forberede kroppen for dagen. Dette fører til høyt blodsukker.

Somogyi Effect

En annen mulig årsak til forhøyet blodsukker om morgenen er den Somogyi Effect. Denne tilstanden, oppkalt etter forskeren Michael Somogyi, ligner på daggry fenomen - bortsett fra at det sies å være forårsaket av den enkelte. Når nighttime insulininntak er for høy eller en matbit før sengetid er for liten, kan det føre til hormoner blir utgitt for å heve blodsukkernivået. Du kan finne ut om dette er tilfelle i stedet for daggry fenomen ved å sjekke blodsukkernivået tidlig i morgen for å se om det er lav eller fallende.